M
Modoratör
Misafir
Kamuda çalışan işçiler hangi kanuna tabi?
Sosyal güvenlik hakları açısından bakıldığında 4/D kapsamındaki kadrolu işçiler, hizmet akdi ile çalışanlar olduğundan, 5510 sayılı Kanunun (Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu) 4/a bendi kapsamında sigortalı (yani SGK’lı) sayılırlar.Kamu işçileri kurum değiştirebilir mi?
Hazırlanan düzenlemeye göre; sürekli işçilere bulundukları bakanlıklarında yer değiştirme imkanı getiriliyor. Çalışma Genel Müdürlüğü’nde yürütülen çalışmaya göre, eş durumu, sağlık ve mazeret nedeniyle sürekli işçilerin çalıştıkları bakanlıklarda iller arasında yer değiştirebilecek.Kamuda tarım işçisi ne iş yapar?
Kamuda tarım işçisi ne iş yapar?Meslek Tanımı : Toprağı ekerek bitki, sebze vb. tarım ürünleri elde etmeye çalışan, ürünlerin sağlıklı bir şekilde büyüyüp olgunlaşması ve üretimi için gerekli bilgi ve becerilere sahip kişidir.
4A işçi mi memur mu?
Sigorta Sistemleri Nelerdir? 4a, 4b ve 4c sigortalı nedir, Sosyal Güvenlik Kurumuna prim ödemesi yapan çalışanlar 4A, kamu çalışanları 4B ve bir yıldan az süre ya da mevsimlik olarak çalışanlar ise 4C sigortalıları olarak adlandırılır.Kadrolu işçi başka kuruma geçebilir mi?
6098 sayılı Kanunun 429’uncu maddesinde aynen aşağıdaki düzenlemeye yer verilmiştir. Borçlar Kanunun söz konusu maddesi çerçevesinde hizmet sözleşmesi; işçinin yazılı rızası, çalıştığı işyerinin onayı, çalışmak istediği işyerinin muvafakati ile işçiler sürekli olarak başka bir işverene devredilebilir.Kamu işçisi şirket ortağı olabilir mi?
Kamu işçisi şirket ortağı olabilir mi?657 sayılı Kanun’a göre devlet memurunun tacir veya esnaf sayılmalarını gerektirecek şekilde ticari faaliyet bulunması yasal olarak mümkün değildir. Bununla birlikte, devlet memurunun ticari faaliyetlerde bulunan sermaye şirketlerinde ortak olmalarına herhangi yasal bir engel bulunmamaktadır.