Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

CMS acilimi nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Modoratör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
M

Modoratör

Misafir

CMS açılımı nedir?​

CMS açılımı nedir dediğimizde content management system şeklindedir.

CMS belgesi nedir?​

Kısaca CMS olarak ifade edilen içerik yönetim sistemi adını İngilizcedeki Content Management System kalıbından alır. İçerik yönetim sistemi; bir web sitesinde ziyaretçi tarafından görüntülenebilen içeriklerin, dosyaların ve tasarımların kontrol edilmesini sağlayan bir tür bilgisayar yazılımıdır.

CMS programı ne demek?​

CMS programı ne demek?
Content Management System olarak bilinen CMS; web sitesindeki bütün dosya, içerik ve tasarıma ait görsellerin yönetilmesinde tam kontrol sağlayan bir yazılım uygulamasıdır.

CMS Programı nasıl kullanılır?​

Cms Programı Kullanımı
- Program açılır ve kullanıcı ismi “super” veya “admin” olarak giriş yapılır.Şifre ise boş olacak şekilde “giriş” butonuna tıklanır.
- H.264 ekranı ve “Yükleniyor…”
- Program açıldıktan sonra ne yapılacağına dair bilgi ekranı karşınıza gelir ve “TAMAM” butonuna tıklanarak kapatılır.

CMS Uzmanı nedir?​

CMS olarak kısaltılmış içerik yönetim sistemi, kullanıcıların özel teknik bilgiye ihtiyaç duymadan, kodlarla uğraştırmadan bir web sitesinde içerik oluşturmasına, yönetmesine ve değiştirmesine yardımcı olan bir yazılımdır.

CMS sahibi nereli?​

CMS sahibi nereli?
CMS (şirket)
Tür | Anonim şirket
Kuruluş | 1980
Kurucu | Tonguç Ösen
Genel merkezi | İzmir, Türkiye
Kilit kişiler | Berat Ösen (Yönetim Kurulu Başkanı)Bertuğ Ösen Büşra Ösen Mesudiyeli
CMS hangi sendikaya bağlı?​
İzmir’in Çiğli İlçesi’ndeki CMS Jant ve Makina Sanayi A.Ş.’de çalışan bir grup işçi, Türk Metal Sendikası’nın çifte standart uyguladığını ileri sürüp eylem yaptı. Sendikadan toplu halde istifa kararı alan işçiler, ücretlerinde de iyileştirme yapılmasını istedi.
CMS nasıl kapatılır?​

CMS açılımı "Content Management System" yani içerik yönetim sistemi olarak bilinir. Bir web sitesinde ziyaretçilerin görüntüleyebileceği içeriklerin, dosyaların ve tasarımların kontrolünü sağlayan bir yazılım sistemidir. CMS belgesi, bir CMS programının kullanımı, işlevleri ve ayarları gibi detayları içeren belge veya dokümantasyondur.

CMS programı ise bir web sitesindeki içeriklerin, dosyaların ve tasarımların yönetimini sağlayan yazılım uygulamasıdır. Kullanıcılar bu program aracılığıyla web sitesindeki içerikleri güncelleyebilir, yeni içerik ekleyebilir veya mevcut içerikleri düzenleyebilir. CMS Programı genellikle "super" veya "admin" gibi kullanıcı isimleriyle ve genellikle şifresiz olarak yöneticiler tarafından kullanılır. Programın kullanım adımları açıldıktan sonra belirli ekranlarla veya bilgi pencereleriyle karşılaşıp ilerlenir.

Bir CMS uzmanı, içerik yönetim sistemlerini iyi bilen ve bu sistemler üzerinde uzmanlaşmış olan kişilerdir. CMS uzmanları, web sitelerinde içerik oluşturma, düzenleme ve yönetme konusunda uzmanlaşmış ve genellikle bu alanlarda profesyonel hizmetler sunmaktadır.

CMS sahibinin nereli olduğuyla ilgili verdiğiniz bilgi yanlış olabilir. Çünkü CMS genellikle "Content Management System" olarak tanımlandığı için belirli bir kişiye ya da yere ait bir kavram değildir. Ancak verdiğiniz bilgiye göre, CMS şirketi İzmir, Türkiye merkezli bir anonim şirkettir.

CMS'in hangi sendikaya bağlı olduğuyla ilgili verdiğiniz bilgi ise bambaşka bir konuya işaret ediyor. CMS çoğunlukla içerik yönetim sistemini tanımlayan bir kısaltma olduğu için bir sendika ile ilişkili olması beklenmez. Belirttiğiniz bilgiye göre, CMS Jant ve Makina Sanayi A.Ş. bünyesinde çalışan işçilerin Türk Metal Sendikası'na üye olduklarından bahsediliyor. Bu da doğrudan bir sendika bağlantısını işaret ediyor.

CMS'in nasıl kapatılacağıyla ilgili olarak verdiğiniz bilgi yerine konuya teknik bir bakış açısıyla yaklaşmak gerekmektedir. Ancak genel olarak bir CMS programının kapatılması, programın sağ üst veya sol üst köşesinde bulunan kapatma simgesi (genellikle "X" işareti) ile veya programın menülerinden "Kapat" seçeneği ile gerçekleştirilir. Kapatma işlemi programın türüne ve sürümüne göre değişiklik gösterebilir.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri