Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Zeytinyağlı Yaprak Sarma

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan theking
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
T

theking

Misafir
Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tarifi İçin Malzemeler

İç Harcı;
4 su bardağı pirinç
6 adet soğan (orta boy)
3 diş sarımsak
1 çay bardağı sıvı yağ (büyük)
Tuz
1 demet maydanoz
2 su bardağı domates rendesi
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 dolu çay kaşığı yenibahar
1 dolu çay kasığı sumak
1 dolu çay kaşığı nane
1 çay kaşığı pul biber
1 çorba kaşığı limon suyu
2 çay kaşığı şeker
1 çorba nar ekşisi
Yarım çorba kaşığı salça
Yarım çorba kaşığı biber salçası
Dışı İçin;
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 su bardağı sıcak su
Yeteri kadar salamura yaprağı
Yarım limon

Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle yapraklar yıkanıp sıcak suda 5 dakika kadar bekletilir ve süzülür.
Tencereye 1 çay bardağı sıvı yağ alınıp küçük küçük doğranmış ve rendelenmiş sarımsaklar kavrulur.
Bu sırada üzerine göz kararı isteğinize göre tuzu atılır. (Bu sayede soğanlar da daha çabuk ölür yumuşar. ).
Soğanlar yumuşayınca 2 su bardağı domates rendesi, salçalar atılır 1-2 dakika daha kavrulur.
Daha sonra sırayla pirinç,maydanoz,limon suyu,nar ekşisi,şeker ve baharatlar atılır.
Biraz çevirip ocağın altı kapatılır.
Dolmaları sarmadan önce tencerenin dibine maydanoz köklerini koyuyorum hem dibi tutmamış oluyor hemde lezzet veriyor.
Dolmalar sarıldıktan sonra üzerine yarım su bardağı zeytinyağı gezdirilir.
Yarım limon sıkılır.
1 su bardağı kaynar su üzerine dökülür.
Üzerine çömlekten bir taş koyuyorun ben herkeste olmayabilir siz bir tabak falan da koyabilirsiniz.
Tencerenin kapağı kapatılır. Önce harlı ateşte 1-2 dakika sonrasında en kısık ateşte yavaş yavaş pişirilir.
Pişmeye yakın kokusu geliyor zaten kokuyu alınca ara ara kontrol ederek kendinize göre piştiyse ocağı söndürebilirsiniz. Ve hazır afiyet olsun.
Not: Burada önemli olan pirinci çok pişirmemeli biraz çiğ kalmalı ve pirinç çok karıştırılmamalı.

Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri