Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Zerdaçallı Havuçlu Bademli Pilav

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan theking
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
T

theking

Misafir
Zerdaçallı Havuçlu Bademli Pilav Tanımı İçin Materyaller
2 su bardağı pirinç
3 su bardağı sıcak su
1 çay bardağı badem
1 adet havuç
1 çay kaşığı zerdaçal (isteğe bağlı)
Terayağ + sıvı yağ

Zerdaçallı Havuçlu Bademli Pilav Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci evvel pirincimizi ve bademi sıcak su ile ıslatıyoruz.
Havucumuzu rendenin ince kısmıyla rendeliyoruz.
Yumuşayan bademlerin kabuklarını soyup hazır hale getiriyoruz.
Tenceremize yağımızı koyuyoruz.
Yağımız eriyince bademlerimizi ekleyip kavuruyoruz.
Kavrulan bademlerimize rendelenen havucumuzu da ekleyip bir ölçü daha çeviriyoruz.
Sıcak suda bekleyen pirincimizi güzelce yıkayıp kavrulan eserlerime ekliyoruz. Kavurma sürecine devam ediyoruz zerdaçalı da ekleyip sıcak suyunu ve tuzunu katıp kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.
Suyunu çekene kadar denetimli bir halde pişiriyoruz.
Biraz demlendikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Zerdaçallı Havuçlu Bademli Pilav Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri