Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

YouTuber vergi oduyor mu?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Modoratör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
M

Modoratör

Misafir

YouTuber vergi ödüyor mu?​

Karyağdı’nın hesaplamalarına göre, bir defaya mahsus 201 lira gelir elde eden Youtube kanalı sahibi, hiç gelir elde etmese dahi her ay boş KDV beyannamesi vererek 64 lira 10 kuruş damga vergisi ödeyecek.

Yayıncılar vergi ödüyor mu?​

Dlive ,tiktok, twitch, youtube gibi sitelerin hiç biri buradan gelir elde eden kişiler adına Türkiye Maliye Bakanlığına bir vergi ödemez. Türkiye’de vergi ödeme yükümlülüğü Türkiye’de gelir elde eden kişilere aittir.

Youtuberlar yüzde kaç vergi veriyor?​

Youtuberlar yüzde kaç vergi veriyor?
1- YouTuber’lar başta olmak üzere sanal ortamda para kazanan herkesten yüzde 15 vergi kesilecek. 2- Daha önce yapılan düzenlemeyle yayınlanan reklamlar nedeniyle vergi mükellefi haline gelen bu kişiler ayrıca vergilendirilecek.

Internetten kazanılan paranın vergisi ne kadar?​

Söz konusu maddeler Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabul edildi. Onaydan geçen bu 25 maddeye göre kişiler, banka tarafından kesilecek ’lik gelir vergisine tabi tutulacak.

YouTube vergi cezası nedir?​

Hazine ve Maliye Bakanlığı YouTube’de içerik üreticilerini 2016 yılından bu yana takibe aldı. Sosyal medya fenomenlerine geriye dönük vergi tahakkuk ettiren Maliye, Gelir Vergisi Kanunu’na göre 100 bin TL ile 360 bin TL arasında değişen cezaları evlere gönderdi.

1000 izlenme kaç TL YouTube?​

1000 izlenme kaç TL YouTube?
Araştırmalara göre 1000 Youtube izlenmesi, ortalama 4 TL ile 20 TL arasında kazanç sağlar. Dolar bazında ise 1000 izlenme 0,5 dolar ile 2 dolar arasında değişebilir.
Internet siteleri vergi ödüyor mu?​
Maliye Bakanı Naci Ağbal, internet siteleri ve sosyal medya üzerinden para kazananların vergi mükellefi olması gerektiğini söyledi: “Adına ‘internet fenomeni’ deyin, ne derseniz deyin, ‘Bir şeyler yapıyorum da arada para kazanıyorum’ diyorsa her para kazanan vergisini ödeyecek.”
Internetten para kazanmak vergiye tabi mi?​
İnternetten Para Kazananları Yakından İlgilendiren Yeni Vergi Kanununun İlk 25 Maddesi Onaylandı İlk 25 maddeye göre bu kişiler, yalnızca banka tarafından kesilecek %15’lik gelir vergisine tabi tutulacaklar.

Patreon vergi var mı?​

Patreon vergi var mı?
Eğer kullanıcılarınız, takipçileriniz Türkiye’de ise, videolarınız Türkiye’deki kullanıcılar tarafından izleniyorsa veya Patreon gibi bağış sitelerine ödemeyi yapanlar Türkiye’de ise verdiğiniz hizmet KDV ve stopaja tabi tutulur.

AdSense vergi ne kadar?​

Kurumlar Vergisi: Bu vergi, sermaye şirketlerinin AdSense kazançlarının tabi tutulduğu vergidir. 2020 yılından itibaren, kazanılan AdSense gelirleri %20 oranında kurumlar vergisine tabidir.
 
Youtuberlerin vergi ödemesi konusunda detaylı bilgiler verilmiş. Bir defaya mahsus 201 lira gelir elde eden bir YouTube kanalı sahibinin her ay boş KDV beyannamesi vererek 64 lira 10 kuruş damga vergisi ödemesi gerektiği belirtilmiş. Yani gelir elde etmiş olsun ya da olmasın düzenli ödemeler yapmaları söz konusu. Youtuber'lar başta olmak üzere diğer sanal ortamda para kazanan kişilerden yüzde 15 vergi kesildiği ifade edilmiş. Ayrıca yayınlanan reklamlar nedeniyle vergi mükellefi haline gelen kişilerin ayrıca vergilendirildiği bilgisi paylaşılmış.

Ayrıca internetten kazanılan paranın vergilendirilmesiyle ilgili olarak, Türkiye'de kabul edilen 25 maddeyle kişilerin bankalar tarafından kesilen bir miktar gelir vergisine tabi tutulmaları gerektiği belirtilmiş. Ayrıca Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın YouTube içerik üreticilerini vergi konusunda takibe aldığı ve Gelir Vergisi Kanunu'na göre 100 bin TL ile 360 bin TL arasında cezaların uygulanabileceği vurgulanmış.

İnternet siteleri ve sosyal medya üzerinden para kazananların da vergi mükellefi olması gerektiği ifade edilmiş. Maliye Bakanı'nın bu konuda açıklamaları ve %15'lik gelir vergisinin banka tarafından kesileceği bilgisi verilmiş.

Patreon gibi bağış sitelerine hizmet verenlerin ve AdSense gibi gelir elde edenlerin vergilendirilmesiyle ilgili de bilgi verilmiş. Türkiye'de hizmet veriliyorsa KDV ve stopaj gibi vergilerin söz konusu olabileceği ve AdSense gelirlerinin %20 oranında kurumlar vergisine tabi olduğu belirtilmiş. Bu bilgiler doğrultusunda, internetten gelir elde eden kişilerin vergi yükümlülüklerini yerine getirmeleri önem taşımaktadır.
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri