M
Modoratör
Misafir
Yemek yerken nasıl oturmak sünnet?
Peygamber Efendimiz (s.a.v) yemek için oturduğunda, çoğu zaman, dizlerinin üzerine otururdu. Namaz kılan bir kimsenin oturduğu gibi otururdu. Ancak şu farkla ki sağ ayağını diker, sol ayağının üzerine otururdu.Peygamber efendimiz yemek yerken ne yapardı?
Hayırlı işlerde sağını, diğer işlerde solunu kullanırdı. 2. Yemekten önce ve sonra ellerini yıkardı. 3. Yemeğe besmele ile başlardı. Başta besmeleyi unutursanız «Bismillahi fi evvelihi vel ahirihi» deyin buyururdu.İslami kaynaklarda peygamberimizin sağ el ile yemek yemeyi tavsiye etttiği yazılıdır. Dolayısıyla sağ el ile yemek sünnettir. Buna rağmen sol el ile yemek ise haram değildir.
Peygamber efendimiz ne yerdi?
Peygamber efendimiz ne yerdi?Muhammed elbette ekmek de yerdi. Ancak onun yediği ekmek, günümüzde milyonlarca insanın yediği ekmekten çok farklıydı. Bugün ekmekler, rüşeym ve kepeği alınmış beyaz undan üretiliyor. Oysa esas besleyici bölümler rüşeymi ve kepeğidir.
Peygamberimiz kaşık kullandı mı?
Peygamberimiz kaşık kullandı mı?”Peygamber döneminde çatal bıçak yoktu. Doğal olarak yemek sağ elle yeniyordu. Solaklar da sol ellerini kullanıyordu. Bunu dine dayandırmak yanlıştır.”
Yemek yerken konuşmak neden tehlikelidir?
Hava yutmak midenin şişmesine yol açarak hazımsızlık yapabiliyor. Bu nedenle yemek yerken fazla konuşmaktan kaçının.Peygamber Efendimiz yemeğe ne ile başlardı?
Rasûlullah SAV sofrada kendisinden yaşça büyük kimse varsa asla yemeğe başlamaz, yemek davetlerine hep icabet eder, yemeği hep sağ eliyle yiyip, mutlaka besmele ile başlardı.Peygamber efendimiz (sav) sağ eli yemek ve içmekte sol eli de taharette kullanmış ve bizlere de bunu öğütlemiştir. Bu nedenle sağ elle yemek ve içmek ve sol elle de taharette kullanmak sünnettir. Zaruret olmadıkça bunun aksini yapmamak gerekir. Allah insanın organlarını pek çok hikmetlerle yaratmıştır.
Yemek yedikten sonra parmak yalamak sünnet mi?
Yemek yedikten sonra parmak yalamak sünnet mi?“Kim parmaklarını yemekten sonra yalarsa, Allah dünyada da ahrette de o kulunu doyurur aç bırakmaz” diyen Ünlü, Hz. Muhammed’in yemekte parmağını yaladığını söyledi. O da parmağından alırken o lokmayı parmağını yalıyor. Normal Müslüman Müslüman’a da sünnettir.
Islam göre günde kaç öğün yemeli?
Islam göre günde kaç öğün yemeli?Kaç öğün yemek yerdi Hz. Muhammed? Sabah ve akşam, 2 öğün. Zaten 3 ‘üncü öğün Müslüman toplumlarda son yüzyılda yerleşmiş.