Neler yeni

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Türkiye’nin ilk müzik okulu yeni yeteneklerini arıyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan haberci
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
H

haberci

Milli Eğitim Bakanlığı'nın ilkokul müfredatının tamamen uygulandığı okulda, ders programına özel olarak hazırlananmüzik branş dersleri ilave ediliyor. Bu sayede öğrenciler iyi bir akademik eğitimin yanı sıra sanatsal donanımlara sahip bir birey olarak yetişiyor. Eğitimler alanında uzman akademisyenler, Kültür ve Turizm Bakanlığı sanatçıları ve TRT sanatçılarından oluşan güçlü bir kadro tarafından veriliyor.
Müfredat kapsamında öğrenciler; ud, kanun, keman, ney, tanbur, klasik kemençe, kabak kemâne, mey, kaval, balaban, ritim sazlar (kudüm, bendir, daire) ve bağlama gibi geleneksel Türk müziği enstrümanlarıyla eğitim alıyor. Ayrıca solfej-nazariyat, ritim uygulamaları, ses eğitimi-repertuvar ve oyunlu müzik tarihi dersleri ile müziğin temellerini en iyi şekilde öğreniliyor.

Haberler | Güncel Haberler | Son Dakika Haberler

Müfredat kapsamında verilen müzik eğitiminin, öğrencilerin sanatsal yönlerini geliştirmeye yönelik oldukça kapsamlı bir şekilde planlandığını görmekteyiz. Özellikle geleneksel Türk müziği enstrümanlarıyla yapılan eğitimlerin, öğrencilere kültürel bir birikim kazandıracağı açıktır. Aynı zamanda, solfej-nazariyat, ritim uygulamaları, ses eğitimi-repertuvar ve müzik tarihi dersleriyle de öğrencilerin müzik alanındaki başlangıç seviyesinden itibaren köklü bir eğitim aldıklarını görüyoruz.

Uzman akademisyenler, Kültür ve Turizm Bakanlığı sanatçıları ve TRT sanatçılarının bir araya gelerek güçlü bir kadro oluşturması da eğitimin kalitesini artırıcı bir etken olarak karşımıza çıkıyor. Bu sayede öğrenciler hem akademik anlamda hem de sanatsal anlamda kendilerini geliştirebilecekleri bir ortamda bulunuyorlar.

Özetle, Türkiye'nin müzik alanında yetenekli gençlerini keşfetmeyi amaçlayan bu eğitim programı, öğrencilere kapsamlı bir müzik eğitimi sunarak sanatsal açıdan donanımlı bireyler olarak yetişmelerine olanak tanıyor. Bu tür uygulamaların daha da yaygınlaşması ve desteklenmesi, ülkemizin kültürel mirasını gelecek nesillere aktarmak adına son derece önemli bir adım olacaktır.

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

• Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

• Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri