M
Modoratör
Tüp bebek neden olumsuz olur?
Anne adayının yaşı ilerlemiş ise, bundan kaynaklı yumurta hücrelerinde meydana gelebilecek genetik nedenler, yumurtalıklarının alınan ilaçlara yeterince cevap vermemesi, yumurta rezervlerinin yeterli olmaması ve yumurtalarda meydana gelebilecek morfolojik bozukluklar, baba adayında kötü sperm morfolojisi, rahim duvar …Başarısız tüp bebekten sonra hamile kalınır mı?
Başarısız tüp bebekten sonra hamile kalınır mı?İnfertilite sorununun farklı yöntemlerle çözüme kavuşması durumunda tüp bebek tedavisi sonrasında doğal gebelik yaşanabilir. Anne adayının yaşı, tedaviden sonra hamile kalma noktasında da son derece belirleyicidir. Tüp bebek tedavisi sonrasında yaşanabilecek hamilelikler, 2 ila 6 yıl içinde gerçekleşir.
Tüp bebek kaçıncı denemede hamile kaldınız?
Tüp bebek kaçıncı denemede hamile kaldınız?İlk tüp bebek denemesi başarısız dahi olsa bir sonrakine ışık tutar, dolayısı ile 2. veya 3. deneme yapmak gerekir. İlk tüp bebek denemesinden sonra hamile kalmayan kadınların ikinci, üçüncü ve hatta daha fazla tüp bebek denemesinde hamile kalma şansları hala çok yüksektir.
Tüp bebek kaç seferde tutar?
Tüp bebek tedavisinin başarı şansı, yaşa göre değişiyor. 30 yaşın altındaki hastalar için bu oran yüzde 60’a çıkarken, 35 yaş civarında yüzde 40’a , 40’lı yaşlarda ise yüzde 15’e düşüyor. Ancak bu oranlar tedaviyi yalnızca bir kez deneyenler için geçerli.Tüp bebek ilkinde tutar mı?
Tüp bebek ilkinde tutar mı?Yani tüp bebek tedavisini etkileyen pek çok koşul göz önünde bulundurularak tüp bebek tedavisinde ilk denemede başarılı olma, gebe kalabilme olasılığının yaklaşık % 50 olduğu söylenebilir.
Tüp bebeğin tutup tutmadığı nasıl anlaşılır?
Tüp bebeğin tutup tutmadığı nasıl anlaşılır?Negatif çıkmayan kan testi sonucu anne adayında bel ağrıları, kusma, karın ağrısı yaşanabilir. Tüm bu yaşananlar bebeğin tutunma belirtilerindendir. Bazı kişilerde herhangi bir ağrı veya kusma gibi belirtiler görülmemektedir. Bunların yaşanmaması hamile olmadığınız anlamına gelmez.
Embriyo Gelişimi Neden Yavaşlar? Embriyo gelişiminin yavaşlaması ya da tamamen durması, çoğunlukla genetik faktörlere bağlı olarak görülse de anne adayının 35 yaşından daha büyük olması, kaliteli yumurta sayısının azalmasına ve dolayısıyla oluşan embriyoda kromozomal defektlerin oluşmasına neden olabilir.