Neler yeni

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Trileçe (Püf Noktalarıyla)

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SoruCevap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SoruCevap

Trileçe (Püf Noktalarıyla) Tanımı İçin Malzemeler

Keki
5 adet yumurta
1 su bardağı şeker
Yarım su bardağı nişasta
1 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Sütlü şerbeti
3 su bardağı süt
3 yemek kaşığı şeker
1 paket krema
1 paket vanilya (normalde koyulmuyor ben sevdiğim için ekledim)
Üzerine
1 paket krem şanti
1.5 çay bardağı süt
Karamel
1 su bardağı şeker
2 su bardağı su
1 yemek kaşığı nişasta (Az tepeli)
1 yemek kaşığı tereyağı

Trileçe (Püf Noktalarıyla) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle keki hazırlayın. Yumurta ve şekeri düzgünce beyazlaşana kadar çırpın.
Un kabartma tozu ve vanilyayı farklı bir kapta karıştırıp eleyerek kek harcını ek edin.
Tahta kaşık yahut spatulayla yavaşça karıştırın.
Katı yağ ile yağlanmış dikdörtgen borcama dökün.
170 derecede alt üst ayarda 25-30 dk da pişiyor.
O sırada krem şantiyi hazırlayıp soğuması için dolaba koyun.
Ardından sütlü şerbeti hazırlayın onun için süt ve şekeri ocağa alın ve şeker eriyene kadar kaynatmadan karıştırın.
Ilıyınca kremayı ekleyin karıştırın.
Kek soğuk sütlü şerbet hafif ılık olacak biçimde sütlü şerbeti dökün dolaba kaldırın.
Şimdi karamelli kısmı hazırlayın.
Şekeri tavaya alın ocağın orta gözünde, kısık ateşte, rengi kahve ve sıvı hale gelene kadar bekleyin. (dikkat edin yanmasın)
Sonra 1 su bardağı suyu dökün. Bu kademede ufak patlama üzere oluyor. Şeker sertleşecek. Korkmayın, paniklemeyin Sertleşen şeker tekrar eriyecek.
Ocak daima kısıkta olsun. Ortada karıştırmayı unutmayın kalan 1 su bardağı suya nişasta ekleyin, karıştırın.
8-9 dk sonra karamelde şeker topağı kalmıyor.
Tereyağını ekleyin. Karıştırarak pişirin. 7 dk sonra kıvam alınca ocaktan alın. Karamel akışkan olmalı. (soğuduğunda biraz daha kıvam alıyor).
Kekin üzerine krem şantiyi sürün, soğuyan karameli üzerine dökün.
Üzerinin krem şantili çizgisi için:.
2 yemek kaşığı kadar içinde kullandığım şantiden ayırt edip, kolay sıkmak için, biraz sütle açıp sıkma torbasına koydum.
Delip, şeritler halinde karamelin üzerine sıktım, kürdanla üzerinden geçerek de bu hali elde ettim. Afiyet olsun. denemeyi ve kaydetmeyi unutmayın.
Trileçe (Püf Noktalarıyla) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

  • Geniş / Dar görünüm

    Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

    Kenar çubuğunu kapat

    Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

    Sabit kenar çubuğu

    Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

    Köşe kıvrımlarını kapat

    Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

  • Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri