Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Tavuklu Pilav (Tavuk Sulu)

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SoruCevap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SoruCevap

Misafir
Tavuklu Pilav (Tavuk Sulu) Tanımı İçin Malzemeler
8 adet baget tavuk
1 dilim limon
1 küçük temizlenip doğranmamış soğan
Pilavı için:
2 su bardağı pirinç
3 su bardağı tavuk suyu
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı zeytinyağı

Tavuklu Pilav (Tavuk Sulu) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tavukları tencereye alıp üzerini 2 parmak geçecek kadar su koyalım.
İçerisine 1 dilim limon ve soğanı da ekleyip. Yüksek ateşte haşlayalım.
O sırada pirinçi ılık suyun içine koyalım.
Haşlanan tavuklarımızı soğumaya bırakıp içerisindeki suyu pilav için ayıralım.
Pirinçlerimizi pak sudan geçirip süzüp kenara alalım.
Tencerede yağlarımızı eritip pirinçleri ekleyelim.
2 dakika kavurup kenara ayırdığımız tavuk suyundan 3 su bardağı ekleyelim.
Göz göz olana kadar yüksek ateşte daha sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim.
Pişen pilavımızı 15-20 dakika dinlendirelim.
Tavuklarımızı küçük küçük modüllere ayırıp dinlenen pilavımızın üzerine koyalım.
Karıştırıp üzerine isteğe nazaran karabiber döküp servis edelim. Afiyet olsun
Tavuklu Pilav (Tavuk Sulu) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri