Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Sütlaç

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan theking
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
T

theking

Misafir
Sütlaç Tanımı İçin Gereçler
Yarım çay bardağından 1 parmak fazla osmancık pirinç
1 litre+2 çay bardağı süt
1 çay bardağı su
1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
1 limon kabuğu
2 çorba kaşığı nişasta

Sütlaç Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci evvel 1 çay bardağı su ve sütün içine pirinçlerimizi koyup içindeki suyu çekene kadar yaklaşık 7-8 dk pişiriyoruz. Daha sonra içine 1 litre sütümüzü ek ediyoruz.
Pirinçler pişene orta ateşte ortada bir dinine tutmaması için karıştırarak yaklaşık 15 dk pişiriyoruz.
Pirinçler piştikten sonra şekerimizi ve limon kabuğumuzu ekleyip 10 dk daha pişiriyoruz (Çünkü şeker pirinçler biraz dirileştiriyor)
Daha sonra 1 çay bardağı sütün içinde nişastayı açıp topaklanmaması için çok yavaş bir biçimde kaynayan sütümüze karıştırarak ek ediyoruz. Mama kıvamı alana kadar yaklaşık 10 dk daha pişirdikten sonra kaseleremize dolduralım. Afiyet olsun.
Sütlaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri