Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Sivil toplum orgutlerinin temel amaci nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Modoratör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
M

Modoratör

Misafir

Sivil toplum örgütlerinin temel amacı nedir?​

Sivil toplum kuruluşlarının temel amacı topluma hizmettir. Bu kuruluşlar, üyelerini ve çalışanlarını gönüllülük usulüyle alan, kâr amacı gütmeyen ve gelirlerini bağışlar ve/veya üyelik ödemeleri ile sağlayan kuruluşlardır.

Yardım sivil toplum kuruluşları faaliyetleri nelerdir?​

Kan ihtiyacı başta olmak üzere, afetler, göç ve mültecilere yardım, sağlık, sosyal faaliyetler, ilk yardım, gençlik, eğitim gibi alanlarda hizmet sunar. Erozyonla mücadele edebilmek adına kurulmuş bir sivil toplum kuruluşudur.

Ülkemizdeki sivil toplum kuruluşları nelerdir?​

Ülkemizdeki sivil toplum kuruluşları nelerdir?
Sivil Toplum Kuruluşları
- AKUT Arama Kurtarma Derneği.
- Anne Çocuk Eğitim Vakfı
- Bir Dilek Tut Türkiye.
- Buldan Vakfı
- Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği.
- Denizli Otizm Derneği.
- Down Sendromu Derneği.
- Genç Hayat Vakfı

Sivil toplum kuruluşlarının toplum için faydaları nelerdir?​

– Yurt içinde veya yurt dışında insanların haklarını savunurlar. Onları hem korur hem de kollarlar. – Toplumun olması gerektiği yere gelmesi için çalışırlar. – Suçların önüne geçmek için olumsuz alışkanlıkları engellemeye çalışırlar.

Uluslararası sivil toplum kuruluşlari nelerdir ve ne iş yaparlar?​

Uluslararası sivil toplum kuruluşu, uluslararası alanda faaliyet gösteren bir sivil toplum kuruluşudur. STK’ların zorunlu örnekleri arasında çevrenin korunması, insan hakları promosyonları veya kadın haklarının geliştirilmesi sayılabilir.

Eğitim ile ilgili sivil toplum kuruluşları nelerdir?​

Eğitim ile ilgili sivil toplum kuruluşları nelerdir?
Civic Space Jobs
- AÇEV.
- Anne Çocuk Eğitim Vakfı
- ÇEKÜL Vakfı
- Koruncuk Vakfı
- tegv.
- Yuva Derneği.
Dünya sivil toplum kuruluşları nelerdir?​
Dünyanın En İyi Sivil Toplum Kuruluşları ile Tanışın
- BRAC (Building Resources Across Communities)
- MSF (Medecins Sans Frontieres – Sınır Tanımayan Doktorlar)
- Open Society Foundations (Açık Toplum Vakıfları)
- Danish Refugee Council (Danimarka Mülteci Konseyi)
- Ashoka.
Kooperatifler sivil toplum kuruluşu mudur?​
Sivil Toplum Kuruluşu (STK) Bağlamında Kooperatifler Sendikalar, meslek örgütleri ve kooperatifler” (Duman 2003:365) sivil toplum kuruluşları2 kapsamında yer almaktadır.

Sivil toplum örgütlerinin temel amacı topluma hizmet etmektir. Bu örgütler, gönüllüler tarafından oluşturulan ve kar amacı gütmeyen yapılardır. Sivil toplum örgütleri genellikle bağışlar ve üyelik ödemeleriyle gelir elde ederler ve çeşitli toplumsal sorunlara çözüm üretmeyi amaçlarlar. Bu örgütler geniş bir yelpazede faaliyet gösterebilirler, yardım ve destek alanlarının yanı sıra savunuculuk, eğitim, çevre koruma gibi alanlarda da faaliyet gösterebilirler.

Yardım sivil toplum kuruluşları ise genellikle acil durumlar ve ihtiyaç sahiplerine destek sağlar. Kan bağışı, afet yardımı, sağlık hizmetleri, sosyal faaliyetler, eğitim ve gençlik alanlarında faaliyet gösterebilirler. Örneğin, AKUT Arama Kurtarma Derneği, Anne Çocuk Eğitim Vakfı, Buldan Vakfı gibi kuruluşlar bu kategoride yer alabilir.

Ülkemizdeki sivil toplum kuruluşları çeşitli alanlarda faaliyet göstermektedir. Yukarıda verilen örneklerde olduğu gibi AKUT, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Down Sendromu Derneği gibi kuruluşlar ülkemizde faaliyet gösteren sivil toplum örgütlerine örnek olarak verilebilir. Bu kuruluşlar genellikle toplum için faydalı projeler yürütür, toplumsal bilincin artırılmasına katkıda bulunur ve sosyal sorunlara çözüm üretmeye çalışırlar.

Sivil toplum kuruluşlarının topluma faydaları arasında insan haklarını savunma, toplumun gelişimine katkıda bulunma, suçların önlenmesine yardımcı olma gibi önemli etkiler yer almaktadır. Ayrıca uluslararası sivil toplum kuruluşları da dünya çapında çeşitli konularda faaliyet göstererek küresel sorunlara çözüm ararlar.

Eğitim ile ilgili sivil toplum kuruluşları da eğitim alanında faaliyet gösterir ve genellikle çocukların eğitimine destek olmayı hedeflerler. AÇEV, ÇEKÜL Vakfı, tegv gibi kuruluşlar eğitim konusunda çalışmalar yapan örnek kuruluşlardır.

Dünya genelinde tanınmış sivil toplum kuruluşları arasında BRAC, MSF (Sınır Tanımayan Doktorlar), Open Society Foundations, Danish Refugee Council gibi önemli kuruluşlar bulunmaktadır. Bu kuruluşlar genellikle büyük çaplı projeler yürütür ve uluslararası alanda etkili bir şekilde faaliyet gösterirler.

Son olarak, kooperatifler sivil toplum kuruluşu olarak kabul edilir. Kooperatifler genellikle ortak bir amaç doğrultusunda bir araya gelmiş bireylerin birlikte ekonomik işbirliği yaparak kendi ihtiyaçlarını karşılamayı hedeflerler. Kooperatifler de diğer sivil toplum kuruluşları gibi topluma hizmet etmeyi ve ortak fayda sağlamayı amaçlarlar.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri