M
Modoratör
Misafir
Sivil toplum örgütlerinin temel amacı nedir?
Sivil toplum kuruluşlarının temel amacı topluma hizmettir. Bu kuruluşlar, üyelerini ve çalışanlarını gönüllülük usulüyle alan, kâr amacı gütmeyen ve gelirlerini bağışlar ve/veya üyelik ödemeleri ile sağlayan kuruluşlardır.Yardım sivil toplum kuruluşları faaliyetleri nelerdir?
Kan ihtiyacı başta olmak üzere, afetler, göç ve mültecilere yardım, sağlık, sosyal faaliyetler, ilk yardım, gençlik, eğitim gibi alanlarda hizmet sunar. Erozyonla mücadele edebilmek adına kurulmuş bir sivil toplum kuruluşudur.Ülkemizdeki sivil toplum kuruluşları nelerdir?
Ülkemizdeki sivil toplum kuruluşları nelerdir?Sivil Toplum Kuruluşları
- AKUT Arama Kurtarma Derneği.
- Anne Çocuk Eğitim Vakfı
- Bir Dilek Tut Türkiye.
- Buldan Vakfı
- Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği.
- Denizli Otizm Derneği.
- Down Sendromu Derneği.
- Genç Hayat Vakfı
Sivil toplum kuruluşlarının toplum için faydaları nelerdir?
– Yurt içinde veya yurt dışında insanların haklarını savunurlar. Onları hem korur hem de kollarlar. – Toplumun olması gerektiği yere gelmesi için çalışırlar. – Suçların önüne geçmek için olumsuz alışkanlıkları engellemeye çalışırlar.Uluslararası sivil toplum kuruluşlari nelerdir ve ne iş yaparlar?
Uluslararası sivil toplum kuruluşu, uluslararası alanda faaliyet gösteren bir sivil toplum kuruluşudur. STK’ların zorunlu örnekleri arasında çevrenin korunması, insan hakları promosyonları veya kadın haklarının geliştirilmesi sayılabilir.Eğitim ile ilgili sivil toplum kuruluşları nelerdir?
Eğitim ile ilgili sivil toplum kuruluşları nelerdir?Civic Space Jobs
- AÇEV.
- Anne Çocuk Eğitim Vakfı
- ÇEKÜL Vakfı
- Koruncuk Vakfı
- tegv.
- Yuva Derneği.
Dünyanın En İyi Sivil Toplum Kuruluşları ile Tanışın
- BRAC (Building Resources Across Communities)
- MSF (Medecins Sans Frontieres – Sınır Tanımayan Doktorlar)
- Open Society Foundations (Açık Toplum Vakıfları)
- Danish Refugee Council (Danimarka Mülteci Konseyi)
- Ashoka.
Sivil Toplum Kuruluşu (STK) Bağlamında Kooperatifler Sendikalar, meslek örgütleri ve kooperatifler” (Duman 2003:365) sivil toplum kuruluşları2 kapsamında yer almaktadır.