Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Silahli ozel guvenlik olmak icin kac puan?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Modoratör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
M

Modoratör

Misafir

Silahlı özel güvenlik olmak için kaç puan?​

Yani 25 soruluk silah sorularını cevaplamasına gerek yoktur. Silahsız özel güvenlik adaylarının 100 soruluk kısımdan alması gereken puan 60 puandır. 100 soruluk kısımdaki her doğru cevabın 1 puan olması sonucunda 60 adet doğru yapması yeterli olacaktır.

Özel güvenlik Eğitimi kimler verebilir?​

Özel güvenlik Eğitimi kimler verebilir?
Özel Güvenlik Temel Eğitimi Silahlı Güvenlik Eğitimi ; 21 yaşını doldurmuş olan ve en az lise mezunu bireylerin katılabildiği, 4 hafta süren ve 11 farklı ders gördükleri eğitim türüdür.

Özel güvenlik kursu dersleri nelerdir?​

Özel güvenlik kursu dersleri nelerdir?
7 gün Temel Dersler: Etkili İletişim, Güvenlik Tedbirleri, Yangın Bilgisi, Kalabalık Yönetimi, Kişi Koruma, Genel Kollukla İlişkiler, Uyuşturucu Madde Bilgisi, İlk Yardım, Güvenlik Sistem ve Cihazları gibi temel dersleri göreceksiniz.

Özel güvenlik sınavını kazanmak için kaç puan almak gerekir?​

Sınavda başarılı olmak için silah bilgisi dışındaki 100 sorudan en az 60 puan almak zorunludur. Yazılı 25 sorudan ve atıştan alınan puanların toplamının en az 60 olması gereklidir ki ortalama puan 60 ve üstü olsun, aksi halde başarısız olunacaktır.

Silahlı özel güvenlik Sınavı nasıl oluyor?​

Silahlı özel güvenlik Sınavı nasıl oluyor?
Silahlı uygulama eğitimi sırasında yapılan eğitim ve sınav değerlendirme atışları 15 metre mesafeden yapılır. Sınavda 5 atış yapılmakta ve hedefte olan her atış 10 puan olmak üzere, toplamda 50 puan üzerinden hesaplanmaktadır.

Silahsız özel güvenlik dersleri nelerdir?​

Silahsız özel güvenlik dersleri nelerdir?
Güvenlik Temel Eğitim Programı Ders İsimleri ve Süreleri
| DERSİN ADI | SÜRE
2 | Güvenlik Tedbirleri | 20 Saat
3 | Güvenlik Sistem Ve Cihazları | 5 Saat
4 | Temel İlk Yardım | 10 Saat
5 | Yangın Güvenliği Ve Tabii Felaketlerde Müdahale Tarzı | 8 Saat

Özel güvenlik Kursu Haftada kaç saat?​

Toplam süresi 120 ders saati olan bir özel güvenlik eğitim programıdır. Bu eğitim programına katılabilmek için en az lise mezunu olup; 21 yaşını doldurmuş olmak gerekmektedir.

Silahlı ve silahsız özel güvenlik olabilmek için belirli şartlar ve eğitim süreçleri bulunmaktadır.

- Silahsız özel güvenlik adaylarının alması gereken puan 60'tır ve bu puan 100 sorunun tamamını doğru yapmalarıyla elde edilebilir.
- Özel güvenlik eğitimi, 21 yaşını doldurmuş olan en az lise mezunu bireyler için 4 hafta süren bir eğitimdir.
- Özel güvenlik kursu dersleri arasında; etkili iletişim, güvenlik tedbirleri, yangın bilgisi, kalabalık yönetimi, kişi koruma, genel kollukla ilişkiler, uyuşturucu madde bilgisi, ilk yardım, güvenlik sistem ve cihazları gibi temel konular bulunmaktadır.
- Sınavda başarılı olmak için silah bilgisi dışındaki 100 sorudan en az 60 puan almak gerekmektedir. Yazılı ve atıştan alınan puanların toplamı en az 60 olmalıdır.
- Silahlı özel güvenlik sınavında atışlar 15 metre mesafeden yapılır ve toplamda 5 atış gerçekleştirilir. Her isabetli atış 10 puan olmak üzere, toplamda 50 puan üzerinden hesaplanır.
- Silahsız özel güvenlik dersleri arasında; güvenlik tedbirleri, güvenlik sistem ve cihazları, temel ilk yardım, yangın güvenliği ve tabii felaketlerde müdahale tarzı gibi konular yer almaktadır.
- Özel güvenlik kursu haftada yapılan derslerle toplam 120 ders saati süren bir eğitim programıdır. Bu programı tamamlayabilmek için en az lise mezunu olmak ve 21 yaşını doldurmak gereklidir.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri