Neler yeni

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Sarı Buğday Unlu Ekmek Mis Kokulu Anne Ekmeği

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan theking
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
T

theking

Sarı Buğday Unlu Ekmek Mis Kokulu Anne Ekmeği Tanımı İçin Gereçler
3 su bardağı sarı buğday unu
3 su bardağı klasik beyaz un
1 paket kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı süt ile 1 su bardağı su karıştırarak ılık hale getirilecek
2 yemek kaşığı sıvı yağ

Sarı Buğday Unlu Ekmek Mis Kokulu Anne Ekmeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Geniş bir yoğurma kabına unları, mayayı ve tuzu alalım. Sıvı yağı üzerine gezdirelim.
Sonra ılık karışımı yavaş yavaş ekleyerek epey yumuşak bir hamur elde edelim. Bu basamakta yumuşaklığı ve hamurun ele yapışmazlığını sağlayana kadar un ya da su desteği yaparak hamurumuzu güzelce yoğuralım.
Hamuru uygunca yoğurmak kıvamı için çok değerli.
Hamur kıvam aldıktan sonra top formuna getirerek kabın ağzını hava almayacak biçimde kapatalım. Bunu ya kabın kapağı ile ya da streç sinema ile sağlayabiliriz.
Kabımızı sararak sıcak kalmasını sağlayalım ve hamurumuzu 45 dk mayalanmaya bırakalım.
Hamur kabarıp yaklaşık 2 katına geldiğinde mayalanmış demektir, hamuru bir taban üzerine alarak tekrar yoğuralım, bu basamakta hamurun elimize yapışmaması için un kullanabiliriz azar azar.
Daha sonra ekmeğinizi nasıl istiyorsanız o halde modüllere ayırıp biçim vererek yağlı kağıt serilmiş tepsinize sıralayabilirsiniz.
Hamurların üzerine pak bir bez kapatarak 15-20 dakika daha mayalanmaya bırakalım.
Buna tepsi mayası diyoruz.Aslında tepsi mayası için ne kadar çok beklersek ekmeğimiz o kadar kabarık ve hoş olur.
Bu müddet sonunda da ekmeklerimizin üzerine fırça ile su sürerek ortalarından bıçakla bir çizik atalım.
Daha sonra 200 derecede ısıtılmış fırında pişmeye bırakalım, kıymetli bir detay da ısıya güçlü bir kaba bir ölçü su koyup fırının içine bırakmamızdır. Su buharı da ekmeklerinizin hoşluğu için gerekli.
Denetim ederek ekmekleri istediğiniz kızarıklığa gelene kadar pişirelim ve fırından alalım, fırından çıkardığımız ekmekleri bir bez üzerine alıp yeniden üzerlerini kapatarak soğumaya alalım. Mis kokulu yumuşacık ekmekleriniz şimdiden afiyet olsun.
Sarı Buğday Unlu Ekmek Mis Kokulu Anne Ekmeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

  • Geniş / Dar görünüm

    Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

    Kenar çubuğunu kapat

    Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

    Sabit kenar çubuğu

    Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

    Köşe kıvrımlarını kapat

    Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

  • Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri