(¯´•._.• Üye •._.•´¯)
Alman Pastası nasıl yapılır
Alman pastası malzemeleri
3 yumurta
3 kahve fincanı toz şeker
4 kahve fincanı un
1 kahve fincanı su
2 cay kaşığı limon kabuğu rendesi
1 cay kaşığı kabartma tozu
Krema icin
1 yumurta
3 corba kaşığı toz şeker
3 corba kaşığı un
2 su bardağı sut
1 cay kaşığı limon kabuğu rendesi
imagesresimlialmanpastasitarifi5ad403b138233
Alman pastası tarifi
1 20 cm capında yuvarlak kalıp yağlanıp unlanır
2 3 yumurta, 3 kahve fincanı şeker, limon kabuğu rendesi, aluminyum olmayan bir tencerede carpılıp iyice koyulaştırılır
3 Kabartma tozu katılmış un elenir, carpılmadan hafifce karıştırılır
4 1 kahve fincanı su konur 1 2 defa daha karıştırılıp kalıba boşaltılır Orta ısılı fırında 30 35 dakika pişirilir
Kremanın tarifi
1 Aluminyum olmayan bir tencerede 1 yumurta, 3 kaşık şeker, 3 kaşık un azar azar sut ilavesiyle ezilir Limon kabuğu rendesi ile sutun tamamı konup karıştırarak pişirilir 2 Kaymak tutmaması icin carpılarak soğutulur
3 Soğuduktan sonra kalıptan cıkarılan kek enine iki parcaya kesilir Alt parcaya kremanın tamamı konup yayılır Diğer parca uzerine kapatılır, hafifce bastırılır
4 Servis tabağına alınıp uzerine bolca Pudra şeker elenir
Alman pastası malzemeleri
3 yumurta
3 kahve fincanı toz şeker
4 kahve fincanı un
1 kahve fincanı su
2 cay kaşığı limon kabuğu rendesi
1 cay kaşığı kabartma tozu
Krema icin
1 yumurta
3 corba kaşığı toz şeker
3 corba kaşığı un
2 su bardağı sut
1 cay kaşığı limon kabuğu rendesi
imagesresimlialmanpastasitarifi5ad403b138233
Alman pastası tarifi
1 20 cm capında yuvarlak kalıp yağlanıp unlanır
2 3 yumurta, 3 kahve fincanı şeker, limon kabuğu rendesi, aluminyum olmayan bir tencerede carpılıp iyice koyulaştırılır
3 Kabartma tozu katılmış un elenir, carpılmadan hafifce karıştırılır
4 1 kahve fincanı su konur 1 2 defa daha karıştırılıp kalıba boşaltılır Orta ısılı fırında 30 35 dakika pişirilir
Kremanın tarifi
1 Aluminyum olmayan bir tencerede 1 yumurta, 3 kaşık şeker, 3 kaşık un azar azar sut ilavesiyle ezilir Limon kabuğu rendesi ile sutun tamamı konup karıştırarak pişirilir 2 Kaymak tutmaması icin carpılarak soğutulur
3 Soğuduktan sonra kalıptan cıkarılan kek enine iki parcaya kesilir Alt parcaya kremanın tamamı konup yayılır Diğer parca uzerine kapatılır, hafifce bastırılır
4 Servis tabağına alınıp uzerine bolca Pudra şeker elenir