Neler yeni

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Polis egitimi ne kadar surer?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Modoratör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
M

Modoratör

Polis eğitimi ne kadar sürer?​

POMEM Eğitim Süresi Hakkında Bilgiler POMEM üzerinden eğitim ve öğretim süresi en az 6 aylık bir süreci kapsamaktadır. Bu bağlamda sömestr izni ile beraber başlama ve bitiş tarihleri bu sürenin dışında kalır. Alınacak 6 aylık eğitim ile beraber polis mertebesi kapsamında kişi görevine başlar.

Polislik eğitimi yatılı mı?​

PMYO: Polis Meslek Yüksekokulu, kelimelerinin kısa yazılışıdır. PMYO: Emniyet Teşkilatının polis memuru ihtiyacını karşılamak üzere ön lisans düzeyinde eğitim-öğretim ve uygulama yapan Polis Akademisi Başkanlığına bağlı parasız yatılı ve resmi üniformalı yükseköğretim kurumlarıdır.

PMYO eğitimi kaç ay?​

PMYO eğitimi kaç ay?
– Polis Meslek Yüksek Okulu (PMYO) ile 2 yıl eğitim, – Polis amirleri Eğitim Merkezi (PAEM) ile 11 aylık eğitim, Bu kurumlardan herhangi birine eğitim durumunuza bağlı olarak giriş yapabilir; aldığınız eğitimin ardından polislik unvanını elde edebilirsiniz.

Polis eğitiminde maaş veriliyor mu?​

Polis eğitiminde maaş veriliyor mu?
POMEM bünyesinde öğrenim gören öğrencilere aylık 430 TL harçlık verilmektedir. 22. dönemde de Polis Meslek Eğitim Merkezi öğrencilerine 430 TL aylık ücret ödenecektir. Öğrenciler, ancak intibak sonrasında maaşlarını alma hakkına sahiptirler.

Pomem eğitimi ne kadar sürer?​

MADDE 7 – (1) POMEM’lerde eğitim-öğretim süresi mezun olma esası ile en az (Değişik ibare:RG-6/1/2017-29940) dört aydır.

Polis olmak için kaç yıl okunuyor?​

POMEM (Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüğü) aracılığı ile 6 ay eğitim alınır. PMYO (Polis Meslek Yüksek Okulu) aracılığı ile 2 yıl eğitim alınır. PAEM (Polis amirleri Eğitim Merkezi) aracılığı ile 11 aylık eğitim alınır.

Polislik eğitimi kaç ay 2021?​

Polislik eğitimi kaç ay 2021?
MADDE 7 – (1) POMEM’lerde eğitim-öğretim süresi mezun olma esası ile en az (Değişik ibare:RG-6/1/2017-29940) dört aydır. Eğitim-öğretim ile sömestr izninin; süresi, başlama ve bitiş tarihleri Başkanlıkça belirlenir.

Pomem eğitiminde neler yapılıyor?​

Pomem eğitiminde neler yapılıyor?
Ders İçerikleri
- Adli Mevzuat ve Suç Soruşturmaları Bilgisi.
- Polis Müdahale Yöntem ve Teknikleri Eğiticiliği.
- Silah ve Taktik Atış
- Temel Polislik I.
- Temel Polislik II.
- Uygulamalı Polislik I.
- Uygulamalı Polislik II.

PMYO dan hangi rütbeye kadar yükselir?​

Polis memurları PMYO ve POMEM’den mezun olurlar. Daha sonra, belli dönemlerde açılan sınavlarda başarı gösterenler üst rütbelere (Komiser yardımcısı ve Başpolis) terfi olabilirler.

Pomem eğitimi kaç ay 2021?​

MADDE 6 – (1) POMEM’lerde (Değişik ibare:RG-6/1/2017-29940) dört aydan az olmamak üzere mesleki eğitim verilir.

27 dönem pomem eğitimi ne zaman başlar?​

27 dönem pomem eğitimi ne zaman başlar?
27. Dönem POMEM sınavları Ön Sağlık Kontrolü aşamasıyla 15 Şubat 2021 tarihinde başlayacaktır. Başvuru merkezleri ve tarihleri ilerleyen günlerde Polis Akademisi Başkanlığı resmi internet sitesi www.pa.edu.tr adresinde açıklanacaktır.

POMEM eğitimi kaç ay 2021?​

POMEM eğitimi kaç ay 2021?

Polis eğitimi süreleri hakkında detaylı bilgiler veren paylaşımlarınız için teşekkür ederim. Polis eğitimini tamamlamak için farklı okullar ve süreler bulunmaktadır. İşte bazı önemli bilgiler:

1. **POMEM (Polis Meslek Eğitim Merkezi) Eğitimi**: Eğitim-öğretim süresi en az dört ay olarak belirlenmiştir. POMEM mezunları polis memuru olmak için bu eğitimden geçerler.

2. **PMYO (Polis Meslek Yüksek Okulu) Eğitimi**: PMYO'da eğitim süresi 2 yıldır. Buradan mezun olanlar da polis memuru olarak göreve başlarlar.

3. **PAEM (Polis Amirleri Eğitim Merkezi) Eğitimi**: PAEM'de ise eğitim süresi 11 aydır. Mezunlar üst rütbeli polis memurları olma şansına sahiptirler.

4. Eğitim süresince öğrencilere belirli bir harçlık veya maaş verilmektedir. POMEM bünyesinde öğrenim gören öğrencilere aylık 430 TL harçlık verilmektedir.

5. Polislik eğitiminde adli mevzuat, suç soruşturmaları bilgisi, polis müdahale yöntem ve teknikleri eğiticiliği, silah ve taktik atış gibi konular ele alınmaktadır.

6. PMYO mezunları, Polis Memuru unvanıyla göreve başlarlar ancak sınavlarda başarı göstererek rütbe atlamak mümkündür.

7. Eğitim başlama ve bitiş tarihleri, Başkanlıkça belirlenen takvime göre gerçekleştirilir.

Umarım bu bilgiler yardımcı olmuştur. Başka sorularınız varsa memnuniyetle cevaplamaya devam ederim.

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

• Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

• Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri