Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Polene alerjim var ne yapmaliyim?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Modoratör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
M

Modoratör

Misafir

Polene alerjim var ne yapmalıyım?​

Eve geldiğinizde duş alın ve bol su ile yüzünüzü yıkayın. Çok şiddetli bulgularınız varsa evinizde ve aracınızda polen filtresi kullanın. Polen mevsiminde çamaşırlarınızı evde kurutmaya özen gösterin. Polenlerin yoğun olduğu saatlerde kapı, pencere açmayın.

Bebeklerde alerjisi kaç saat sonra ortaya çıkar?​

Bebeklerde alerjisi kaç saat sonra ortaya çıkar?
Yani sorunlu gıdanın alımından 48-72 saat sonra belirtiler ortaya çıkar. Anne sorunlu gıdayı hayatından çıkardıktan 72-48 saat içinde de bebekte belirtiler düzelme gösterir.

Bebeklerde alerji için hangi krem kullanılır?​

Bebeklerde alerji için hangi krem kullanılır?
BepantholSensiderm Kaşıntı Giderici Krem, bebekler, çocuklar ve yetişkinlerde kuruluk, atopik dermatit, egzama ve alerjik reaksiyonlar kaynaklı oluşabilecek kaşıntı ve kızarıklıkların giderilmesi ve cildin rahatlatılması için geliştirilmiştir.

Bebeklerde alerji kendiliğinden geçer mi?​

Bazı besin alerjileri, yaş ilerledikçe kendiliğinden düzelme eğilimi gösterir. Örneğin, süt, yumurta, buğday alerjileri çocukluk çağının ilerleyen zamanlarında büyük oranda geçmiş olur.

Polen alerjisi nasıl geçer evde?​

Polen alerjisi nasıl geçer evde?
Bahar alerjisine ne iyi gelir?
- Nane çayı Hem içerdiği uçucu yağların ferahlatıcı etkisi hem de anti inflamatuar özellikleriyle nane çayı bahar alerjisine en iyi gelen içeceklerden.
- Zencefil.
- Zerdeçal.
- Tuzlu su.
- Çörek otu.
- Sarımsak/soğan.
- Elma sirkesi.
- Yeşil çay.

Polen mevsimi ne zaman başlar ne zaman biter?​

Polen mevsimi ne zaman başlar ne zaman biter?
Ağaç polenleri daha çok Şubat-Mayıs, ot polenleri Mayıs-Haziran aylarında, yabani ot polenleri ise yaz ortasından sonbahara dek yakınmalara neden olur.
Bebeğin alerji olduğu nasıl anlaşılır?​
Bebekler alerji olduğunu gösteren belirtiler; bebeğin nefes alıp vermesi, burun akıntısı, kakada kan, kabızlık, ishal, tekrar eden karın ağrısı, ciltte kızarma, kabarma şeklinde özetlenebilir.

Yumurta alerjisi kaç saat sonra ortaya çıkar?​

Yumurta alerjisi kaç saat sonra ortaya çıkar?
Yumurta alerjisi belirtileri genel olarak yumurta ya da yumurta içeren yiyeceklerden yedikten birkaç dakika ve birkaç saat sonra ortaya çıkar. Yumurta alerjisinin belirtileri hafif seyredebilirken çok ciddi belirtiler meydana gelebilir.

Güneş alerjisine hangi kremler iyi gelir?​

Güneş alerjisine hangi kremler iyi gelir?
Kortikosteroid içeren kremler deri reaksiyonlarını hafifletmede faydalıdır. Ağır durumlarda doktor, prednizon gibi hap formundaki kortikosteroidleri yazabilir. Bazı güneş alerjilerinde bir sıtma ilacı olan hidroksiklorokin (Plaquenil) faydalı olabilmektedir. Daha ciddi güneş alerjisi tablolarında fototerapi kullanılır.

Bebeklerde alerji için ne yapılmalı?​

Hangi Besinler Alerjiye Yol Açıyor? Her türlü besinin alerji yapma potansiyeli bulunuyor. Ama bazıları diğerlerine göre daha sık alerjiye neden oluyor. Çocuklarda bu grubu süt, yumurta, buğday, yer fıstığı, ağaç yemişleri, balık, kabuklu deniz ürünleri, susam ve kivi oluşturuyor.

Yumurta alerjisi olan bebek nasıl anlaşılır?​

Yumurta alerjisi olan bebek nasıl anlaşılır?
Yumurta alerjisinin başlıca belirtileri şunlardır:
- Kusma,
- Karın krampları,
- Hazımsızlık,
- Burun tıkanıklığı veya burun akıntısı,
- İshal,
- Hırıltı,
- Nefes darlığı, nefes almada zorluk,
- Tekrarlayan öksürük,

Polen alerjisine ne iyi gelir?​

Polen alerjisine ne iyi gelir?
Bahar alerjisine ne iyi gelir?
- Nane çayı Hem içerdiği uçucu yağların ferahlatıcı etkisi hem de anti inflamatuar özellikleriyle nane çayı bahar alerjisine en iyi gelen içeceklerden.
- Zencefil.
- Zerdeçal.
- Tuzlu su.
- Çörek otu.
- Sarımsak/soğan.
- Elma sirkesi.
- Yeşil çay.
 
Polen alerjisi ile başa çıkmak için belirttiğiniz öneriler oldukça faydalı ve önemli. Polen alerjisi olan bireyler için evde alınabilecek bazı önlemler şunlardır:

1. Duş almak ve yüzü bol suyla yıkamak: Eve geldikten sonra polenleri temizlemek için duş almak ve yüzü bol suyla yıkamak polenlerin vücutta ve ciltte birikmesini engelleyebilir.

2. Polen filtresi kullanmak: Evde ve araçta polen filtresi kullanmak, polenlerin iç mekanlara girmesini engelleyebilir ve alerji belirtilerini azaltabilir.

3. Çamaşırları evde kurutmak: Polen mevsiminde dışarıda kurutulan çamaşırlar polenlere maruz kalabilir. Bu nedenle çamaşırları evde kurutmak daha uygun olabilir.

4. Pencere ve kapıları kapalı tutmak: Polenlerin yoğun olduğu saatlerde (genellikle sabah erken saatlerde) kapı ve pencereleri kapalı tutmak, iç mekanlardaki polen miktarını azaltabilir.

Bebeğinizde alerjik reaksiyon belirtileri gözlemlediğinizde mutlaka bir doktora danışmanızı öneririm. Alerji belirtileri zamanında fark edilip uygun şekilde tedavi edildiğinde rahatlama sağlanabilir ve ileride daha ciddi sorunların önüne geçilebilir. Ayrıca çocuklarda alerjiye neden olan besinlerin tespit edilmesi ve alımının sınırlandırılması da önemlidir.

Eğer bebeğinizde alerjik belirtiler gözlemliyorsanız, ciltte kızarıklık, kaşıntı, burun akıntısı gibi durumlar varsa bir çocuk alerji uzmanına başvurarak uygun tedavi ve önlemleri almanız önemlidir. Bebeğinizin sağlığını korumak için uzman tavsiyelerinden yararlanmanız faydalı olacaktır.
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri