Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Paxera ne kadar surede etkisini gosterir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Modoratör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
M

Modoratör

Misafir

Paxera ne kadar sürede etkisini gösterir?​

paxil muadili ilaçtır. ilk günler yarım doz başlanıp daha sonra normal dozda devam edilmelidir.etkisini gösterme süresi diğer anti depresanlarda olduğu gibi 2-3 haftalık bi süredir.ortalama kullanım süresi 2 ile 6 ay arasında değişmektedir ve bu kesinlikle doktorla belirlenmesi gereken bi konudur.

Paxil bırakınca ne olur?​

İlacı aniden kesmenin bazı yan etkileri olabilir; depresyon, anksiyete, ruh hali değişiklikleri, aşırı heyecan, sinirlilik, kafa karışıklığı, baş dönmesi, baş ağrısı, halsizlik, kollarda, bacaklarda, ellerde veya ayaklarda uyuşma veya karıncalanma, sıradışı rüyalar, uyku sorunları, mide bulantısı veya terleme.

Antidepresanlar birden kesilirse ne olur?​

Antidepresanlar birden kesilirse ne olur?
İlacı aniden bırakmak; ‘kesilme sendromu’ ya da ‘yoksunluk sendromu’ denilen tabloya yol açabiliyor. İlacı bıraktıktan bir-iki gün sonra aşırı sıkıntı, üzüntü, heyecan hali, çarpıntı hissi, şuur bulanıklığı, dalgınlık görülebilir. Ayrıca uykusuzluk ya da uyuklama hali ortaya çıkabilir.

Paxera en fazla kaç mg?​

Paxera en fazla kaç mg?
Paxera (Paroksetin) Doz Hesabı Depresyon, yaygın anksiyete bozukluğu ve travma sonrası stres bozukluğu tedavisinde başlangıç dozu genellikle günde 20 mg’dır. Devam eden süreçte 50 mg’a kadar çıkabilir ve alınabilecek maksimum doz budur.

Paxera 20 mg bağımlılık yapar mı?​

Antidepresan ilaçlar bu gibi sorunlara neden olmaz, bağımlılık yapmaz.

Paxera 30 mg ne demek?​

Paxera, genellikle depresyon, panik atak, obsesif kompulsif bozukluk (OKB), kaygı bozuklukları ve travma sonrası stres bozukluğu tedavisinde kullanılır. Kullanan kişinin ruh halini ve uyku durumunu dengeleyerek depresyonun hayatı zorlaştırıcı etkisini ortadan kaldırır.

Psikiyatrik ilaçlar kilo aldırır mı?​

Psikiyatrik ilaçlar kilo aldırır mı?
Depresyon, kaygı bozukluğu, takıntı hastalığı, panik bozukluk, sosyal fobi, uyku sorunları ve bunlar gibi birçok psikiyatrik durumda psikiyatri hekimlerince hastalara önerilen psikotropik ilaçların yan etkileri bulunmaktadır. Yan etkilerden bir tanesi de kilo artışına sebep olmalarıdır.

Antidepresan ilaçlar metabolizmayı yavaşlatır mı?​

Antidepresan ilaçlar metabolizmayı yavaşlatır mı?
Antidepresan ve şizofreni tedavisinde kullanılan bazı ilaçlar metabolizmanızı yavaşlatabilir. Kalp hızını azaltan birçok diğer ilaç da benzer bir etki gösterebilir.
 
Paxera, etkisini göstermeye başlama süresi genellikle diğer antidepresanlar gibi 2-3 hafta arasındadır. Başlangıç dozu yarım alındıktan sonra normale dönülerek kullanılmalıdır. Ortalama kullanım süresi 2 ile 6 ay arasında değişir, ancak bu süre mutlaka doktor tarafından belirlenmelidir.

Paxil bırakıldığında aniden kesmenin bazı yan etkileri olabilir. Bunlar arasında depresyon, anksiyete, ruh hali değişiklikleri, heyecan, sinirlilik, baş dönmesi, baş ağrısı, halsizlik, uyuşma, sıradışı rüyalar, uyku sorunları, mide bulantısı ve terleme yer alabilir.

Antidepresan ilaçlar aniden kesildiğinde "kesilme sendromu" veya "yoksunluk sendromu" denilen bir durum ortaya çıkabilir. Bu durumda aşırı sıkıntı, üzüntü, heyecan, çarpıntı hissi, şuur bulanıklığı, dalgınlık, uykusuzluk veya uyuklama gibi belirtiler görülebilir.

Paxera'nın maksimum dozu genellikle günde 50 mg'dır. Başlangıç dozu genellikle günde 20 mg olarak belirlenir ve ihtiyaç halinde bu doz zamanla arttırılabilir.

Antidepresan ilaçlar bağımlılık yapmaz ve içinde paroksetin içeren Paxera 20 mg, bağımlılık yapabilen bir ilaç değildir. Bu tür ilaçlar genellikle tedavi sürecinde kullanılır ve doktorun yönlendirmesiyle doz değişiklikleri yapılmalıdır.

Paxera 30 mg genellikle depresyon, panik atak, obsesif kompulsif bozukluk (OKB), kaygı bozuklukları ve travma sonrası stres bozukluğu gibi durumların tedavisinde kullanılır. Bu doz, hastanın durumuna ve ihtiyacına göre doktor tarafından belirlenir.

Psikiyatrik ilaçlar kilo artışına neden olabilen yan etkilere sahip olabilir. Bu ilaçlar depresyon, anksiyete, takıntı hastalığı gibi durumların tedavisinde kullanılırken, bazı hastalarda kilo artışı görülebilir.

Antidepresanlar ve şizofreni tedavisinde kullanılan bazı ilaçlar metabolizmayı yavaşlatabilir. Bunun yanı sıra kalp hızını azaltabilen bazı ilaçlar da benzer bir etkiye sahip olabilir. Bu nedenle doktorun önerdiği doz ve kullanım yönergelerine uyulması önemlidir.
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri