Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Patates Yatağında Tavuk Güveç

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan theking
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
T

theking

Misafir
Patates Yatağında Tavuk Güveç Tanımı İçin Materyaller

Alt püresi için:
3-4 adet haşlanmış patates
2 yemek kaşığı tereyağ
Yarım çay bardağı süt
Varsa çok az kaşar peyniri
Tuz, karabiber
Tavuk için:
2 adet tavuk göğsü yahut incik
1 soğan
1 biber
Domates salçası
Tuz, karabiber, toz biber, köri
Yarım çay bardağı su
Üzeri için:
Kaşar peyniri ve domates

Patates Yatağında Tavuk Güveç Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci evvel 4-5 adet patatesi düdüklü tencerede haşlayalım ve ezip püre haline getirelim. İçine tereyağ tuz, karabiber ve kaşar peyniri ekleyelim. Kıvamının biraz cıvık olması gerekiyor süt ekleyip cıvık bir püre yapalım.
Sonra tavukları ufak ufak doğrayalım ve yağda suyunu verene kadar kavuralım.
Üzerine soğan ve biberi ek edelim. Daha sonra baharat ve salça ile tatlandırıp suyunu verelim ve biraz pişirelim.
Püreyi borcam tabanına yahut porsiyonluk güveçlere hisse edelim. Üzerine pişen tavukları ek edelim.
Kaşar peyniri ve domates ile süsleyip üzeri kızarana kadar fırında pişirelim.Afiyet olsun.
Patates Yatağında Tavuk Güveç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri