Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Ogrenci nedir ne yapar?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Modoratör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
M

Modoratör

Misafir

Öğrenci nedir ne yapar?​

1. Öğrenim görmek amacıyla herhangi bir öğretim kurumunda okuyan kimse, talebe, şakirt. 2. Bir bilim ya da sanat dalında bir öğretmenin ya da yetkilinin gözetimi ve yol göstericiliği altında belli bir konuda çalışan kimse.

Öğrenci kelimesinin anlamı nedir?​

Öğrenci, günlük hayatta genel olarak bir okula devam eden veya bir kursa devam eden kişiyi tanımlar. Dünya ülkelerinin hemen hepsinde temel eğitim zorunludur. Dolayısıyla insanların büyük bir kısmı yasal olarak hayatının bir kısmını öğrenci olarak geçirmek zorundadır.
Öğrenciler sözlükte yer alır mı?​
a) Kelimelerin bütün biçimlerini sözlüklerde bulamayız. Örneğin öğrenciler, öğrencileri gibi biçimler sözlüklerde yer almaz. Öğrenci, öğrenciler, öğrencim vb. biçimler kelime biçimlerdir (word-form). Bu tür biçimler bir sözlükbirimin farklı biçimleridir ve farklı çekim biçimleriyle gerçekleşebilir.

Öğrenci kelimesinin eş anlamlısı ne?​

Öğrenci kelimesinin eş anlamlısı ne?
Öğrenci sözcüğüne ait eş anlamlı kelimeler okullu ve talebe sözcükleridir. Bu kelimeler birbiri yerine kullanılabilir.

Bepli öğrenci ne demek?​

Bepli öğrenci ne demek?
Bir özel eğitim programıdır. Özel eğitim gerektiren öğrencinin, normal sınıf düzeyinde belirlenmiş beklentilerinden farklı olarak, belirlenen bir süre içinde öğrenme beklentilerinin, ihtiyaçlarının, ilgilerinin ve performansının bir özetidir.

Öğrenci kelimesinin eş anlamı nedir?​

Eş anlamı da sıkça araştırılan kelimenin yerine talebe kullanılabilir. Öğrenci sözcüğüne ait eş anlamlı kelimeler okullu ve talebe sözcükleridir. Bu kelimeler birbiri yerine kullanılabilir.

Talebe nereden gelir?​

Arapça ṭalabat طلبة “1. talipler, talep edenler, 2. öğrenciler” sözcüğünden alıntıdır. Arapça sözcük Arapça ṭlb kökünden gelen ṭālib طالب “talep eden” sözcüğünün çoğuludur.
Hangi öğrenciler için BEP hazırlanır?​
BEP, özel gereksinimli olarak belirlenen öğrenciler için hazırlanır. Ve her özel gereksinimli öğrenci için ayrı ayrı hazırlanmaktadır. Yani özel gereksinimli olarak tanımlanmış her öğrenci bireyselleştirilmiş eğitimler için uygundur.

Öğrenci, genel anlamıyla bir okula devam eden veya bir kursa katılan kişiyi ifade eder. Dünya genelinde temel eğitim zorunlu olduğundan, insanların çoğu hayatlarının belirli bir dönemini öğrenci olarak geçirmektedir. Öğrenci kelimesinin eş anlamlısı olarak "okullu" ve "talebe" kelimeleri kullanılabilir.

Bepli öğrenci ifadesi, özel eğitim gerektiren öğrenciler için hazırlanan bir özel eğitim programını ifade eder. Bu program, öğrencinin ihtiyaçlarına, ilgi alanlarına ve performansına yönelik olarak belirlenen öğrenme beklentilerini kapsar.

"Talebe" kelimesi Arapça kökenli olup, "talep eden" anlamına gelir. Türkçe'ye Arapça'dan geçmiştir. Talebe kelimesi, öğrenci kelimesinin eşanlamlısı olarak da kullanılabilir.

BEP (Bireyselleştirilmiş Eğitim Programları), özel gereksinimleri olan öğrenciler için hazırlanan özelleştirilmiş eğitim programlarıdır. Her bir özel gereksinimli öğrenci için ayrı ayrı hazırlanan BEP'ler, öğrencinin ihtiyaçlarına ve özelliklerine göre şekillendirilir ve uygulanır. Bu sayede her öğrenciye bireyselleştirilmiş bir eğitim imkanı sunulur.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri