Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Nicin nasil ne kadar sorulari bir egitim programinin hangi temel ogeleriyle iliskilidir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Modoratör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
M

Modoratör

Misafir

Niçin nasıl ne kadar soruları bir eğitim programının hangi temel öğeleriyle ilişkilidir?​

Eğitim Programı Temel Öğeleri 1) Hedef (Niçin?): Eğitim yoluyla kazandırılabilen, bir bireyde bulunması uygun görülen istendik özelliklerdir. 4) Ölçme – Değerlendirme (Ne Kadar?): Bireyde istenilen davranışların ne derece kazandırıldığı konusunda bir yargıya varma durumudur. Yani sınama durumlarından oluşur.

Eğitim programının temel ögeleri nelerdir?​

Eğitim programının temel ögeleri nelerdir?
Ancak bir programı oluşturan temel öğeler dört tanedir. Bunlar; 1-Kazanım/ amaç/ hedefler 2-İçerik 3-Öğrenme-öğretme süreci 4-Ölçme ve değerlendirme boyutlarıdır.

Eğitim programının denenmesi ve değerlendirilmesi ne demektir?​

Eğitim programının denenmesi ve değerlendirilmesi ne demektir?
Programı Değerlendirme; Programın etkiliği hakkında karar verme sürecidir. Programı uygulamanın tamamlayıcı bir aşamasıdır. Programın geliştirilebilmesi için gereklidir. Programa dönüt sağlama işidir.

Eğitim programlarının amacı nedir?​

Eğitim programı okullarda aktarılacak bilgilerin düzenlenmesini ve sistemli hale getirilmesini sağlar. Eğitimin amacına ulaşabilmesi için içeriğin öğrencilere düzenli bir şekilde aktarılması gerekmektedir. Eğitim programları aktarılacak bilgilerin sistemli ve düzenli hale getirilmesidir.

Örtük eğitim ne demek?​

Örtük eğitim ne demek?
Eğitim biliminde sıklıkla kullanılan kavramlardan biri olan örtük program, öğrencilerin ders içi ve ders dışı etkinliklerinin düzenlenmesi demektir. Bu programda öğrencilerin derslerde öğrenemediği bilgilerin sosyal aktiviteler, okul gezileri ve daha birçok sosyal etkinlik ile öğrenmesi hedeflenir.

Eğitim programlarının ulusal düzeyde faydaları nelerdir?​

Eğitim programlarının ulusal düzeyde faydaları nelerdir?
Eğitim Programının Faydaları: *Eğitimde verimliliği arttırır yani etkili ve kalıcı öğrenmeyi sağlar. (En önemli faydasıdır.) *Eğitim faaliyetlerine yön verir. *Eğitimde eşgüdümü (standartlaşmayı – birlikteliği) sağlar. Öğretmenlere rehberlik eder.

Eğitim programının değerlendirme sürecinin evreleri nelerdir?​

Fitzpatrick ve arkadaşları (2004)’na göre ise program değerlendirme süreci; planlama, uygulama ve değerlendirme şeklinde üç aşamadan oluşur.

Eğitim programlarının temel öğeleri genellikle dört ana başlık altında incelenir. Bunlar:

1. **Hedef (Niçin?):** Eğitim programının temelinde yatan amaç ve hedeflerdir. Burada belirlenen hedefler genellikle bireylerde olmasını istediğimiz özellikler, kazanımlar ve davranışlar şeklinde karşımıza çıkar.

2. **İçerik:** Programın kapsamını oluşturan bilgi, beceri ve değerlerin bütünüdür. İçerik, programın hedeflerine ulaşmak için gerekli olan konuları ve öğrenme materyallerini içerir.

3. **Öğrenme-Öğretme Süreci:** Bu kısımda, programın nasıl işleyeceği, öğretim yöntemleri, materyaller ve etkinliklerin planlanması ve yürütülmesi yer alır. Öğretmenin rolü, öğrencilerin katılımı gibi unsurlar da bu öğe içerisinde değerlendirilir.

4. **Ölçme ve Değerlendirme:** Programın etkisini ve başarısını ölçmeye yönelik olarak düzenlenen değerlendirme süreçleri bu adımda önem kazanır. Öğrencilerin kazanımları, hedeflere ne derece ulaştıkları ve programın etkinliği gibi faktörler bu kısımda incelenir.

Bu dört temel öğenin birlikte düşünülmesi ve planlanması, etkili bir eğitim programının oluşturulmasında önemli bir rol oynar. Eğitim programları bu öğeler etrafında şekillendirilerek, öğrencilerin hedeflenen davranışları kazanmaları ve programın amacına ulaşması sağlanır.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri