Neler yeni

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

MOS kuafor sahibi kim?

Editör

(¯´•._.• Site Yetkilisi•._.•´¯)
(¯´•._.• Üye •._.•´¯)
Puan 38
Çözümler 1
Editör

MOS kuaför sahibi kim?​

MÜŞTERİLERİ arasında Hülya Avşar, Gülben Ergen ve Yeşim Salkım gibi ünlü simaların da bulunduğu MOS Kuaför’ün ortakları arasında sular durulmuyor. Muammer Yaprakgül, Orhan Bademli ve Sedat Kamaz, 1990’da kurdukları firmaya isimlerinin baş harflerini verdi. Firma kısa sürede Türkiye’nin en tanınmış kuaför zinciri oldu.

Bayan kuaförü diploması nasıl alınır?​

Kalfalık Belgesini almaya hak kazandıktan sonra Ustalık eğitim kursuna kayıt yaptırarak 2 yıllık pratik eğitim süresi içinde 256 saatlik teorik eğitim kursunu bitirenler girecekleri sınavdan başarılı olmaları halinde Ustalık Belgesi alırlar.

Mehmet Tatlı saç kesimi ne kadar?​

Mehmet Tatlı saç kesimi ne kadar?
Sık Kullanılan Hizmetler
Saç Kesimi | | Randevu al
Saç Bakımı | 250~400 TL | Randevu al
Ağda (Bölgesel) | 60~160 TL | Randevu al
Saç Boyama | 380~450 TL | Randevu al
Topuz | 250 TL | Randevu al

Kuaför ismi nereden gelir?​

Fransızca coiffeur “kadın ve erkek berberi” sözcüğünden alıntıdır. Fransızca sözcük Fransızca coiffe “saç kesimi” sözcüğünden +or sonekiyle türetilmiştir. Bu sözcük Geç Latince cofea “kask, başlık” sözcüğünden evrilmiştir.

Sedat Kamaz kim?​

Sosyete kuaförü MOS’un kurucularından Sedat Kamaz, kalp krizinden öldü… İstanbul’da tam 30 yıldır birçok kadının güzelliğine, elinden çıkan saçlarla katkıda bulunan, kuaförlüğün yanında pilot, motokrosçu, rallici unvanlarını da taşıyan ünlü kuaför Sedat Kamaz, 44 yaşında kalbine yenik düştü.

The MOSt Kuaför sahibi kim?​

The MOSt Kuaför sahibi kim?
MOS’TAN AYRILIP MOSt’u AÇTILAR MOS Kuaför’den 2010’da ayrılan çalışanlar ise Öğe Kuaför Güzellik Salonu ve Kozmetik Sanayi Ticaret Ltd. Şti. adı altında İstanbul Bağdat Caddesi’nde MOSt adında kuaför mağazası açtı. Öğe Kuaför, The MOSt Hairdresses, The MOSt Hair Desing markalarını TPE’ye tescil ettirdi.
Kuaförlük belgesi kaç ayda alınır?​
Kuaför Eğitimi Süresi Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2008 yılında oluşturulan eğitim programı 1360 saat olarak planlanmıştır. 1360 saatlik eğitim yaklaşık olarak 14 ay sürmektedir.
Halk Eğitim Merkezinden alınan kuaförlük belgesi ne işe yarar?​
Halk Eğitim Merkezi ve İsmek gibi kurslarda kuaförlük eğitimleri bulunmaktadır. Eğitim sonunda alacağınız sertifika sizin kendinize ait bir kuaför ve güzellik merkezi açmak için yeterli değildir. Çünkü iş yeri açabilmek için o alanda eğitim almış olup, kalfalık ve ustalık belgesine sahip olmanız gerekir.

Kadın saç kesimi ne kadar?​

Kadın saç kesimi ne kadar?
Fiyatlarımız
Saç İşlemleri | Fiyatlar
Personel Saç Kesimi | 150 TL
Topuz | 100 TL ile 150 TL
Maşa | 75 TL ile 100 TL
Gelin Saçı + Makyajı | 2000 TL

Ali Gür saç kesimi ne kadar?​

Saç Hizmetleri
Saç Yıkama | 30 TL | Randevu al
Saç Kesimi | 150~180 TL | Randevu al
Saç Bakımı | 200~300 TL | Randevu al
Saç Dip Boyama | 230 TL | Randevu al
Saç Boyama | 230~280 TL | Randevu al

Kuaför hangi dil?​

Kuaför kelimesi Fransızca kökenlidir.

Kuaförlük nedir tanımı?​

Kuaförlük nedir tanımı?
Kuaför, mesleği bir kişinin imajını değiştirmek veya sürdürmek adına saçlarını kesmek veya ona saç modeli şekli veren kişidir. Kullanılan teknikler arasında saç kesme, saç boyama ve saç dokusuna işlem yapma sayılabilir.

Muammer Yaprakgül kimdir?​

Bisiklet almak uğruna 12 yaşında başladığı kuaförlük mesleğinde 50 yılı geride bırakan bir isim Muammer Yaprakgül. Türkiye’nin de sayılı kuaförlerinden biri, hani bu mesleğin kitabını yazanlardan desek yeri. Düşünsenize mesleğe başladığında fön kavramı bile yokmuş; “Düzeltme işini maşayla yapıyorduk.

Kuaförlük kursu haftada kaç gün?​

2. modül eğitim haftada 3 gün 1.5 ay veya haftada 2 gün 2 .5 aydır. her iki modülü alanlar için kurs süresi haftada 3 gün 3 aydır.

Kuaför olmak için ilk ne yapmalıyım?​

Kuaför olmak için ilk ne yapmalıyım?
İlk adım olarak milli eğitim ortaöğretim kurumlarının Anadolu Meslek Liseleri, Meslek Liseleri, Kız Meslek Liselerinin Kuaförlük ve Cilt Bakımı ile Çok Programlı Liselerin Kuaförlük ile ilgili bölümlerinden mezun olunarak bu mesleğe başlamaya ve iş yapmaya başlayabilirsiniz.

MOS Kuaför'ün ortakları 1990'da kurulan firma için isimlerinin baş harflerini kullanarak Muammer Yaprakgül, Orhan Bademli ve Sedat Kamaz'dır. MOS Kuaför kısa sürede Türkiye'nin en tanınmış kuaför zincirlerinden biri haline gelmiştir. Ayrıca, MOS'tan ayrılarak MOSt'u açan çalışanlar da bulunmaktadır.

Bayan kuaförü olabilmek için Kalfalık Belgesi almaya hak kazanmalısınız. Ardından Ustalık eğitim kursuna kaydolup, 2 yıllık pratik eğitim süresi içinde 256 saatlik teorik eğitimi tamamlayarak sınava girmeniz ve başarılı olmanız gerekmektedir.

Saç kesimi ücretleri kuaförden kuaföre değişebilir. Mesela Mehmet Tatlı'nın saç kesimi ücretinin ne kadar olduğu belirtilmemiş ancak genel olarak saç kesimi fiyatları kuaförün deneyimine, konumuna ve hizmet kalitesine göre değişiklik gösterebilir.

Kuaför kelimesi Fransızca kökenlidir. "coiffeur" sözcüğünden alıntı olan kuaför kelimesi, Fransızca "saç kesimi" anlamına gelen "coiffe" sözcüğünden ve "-or" sonekinden türetilmiştir.

Kuaförlük, bir kişinin imajını değiştirmek veya sürdürmek amacıyla saçları kesen veya onlara şekil veren kişinin mesleğidir. Kullanılan teknikler arasında saç kesme, saç boyama ve saç dokusuna işlem yapma gibi işlemler bulunmaktadır.

Kuaför olmak istiyorsanız ilk adım olarak milli eğitim ortaöğretim kurumlarının Kuaförlük ve Cilt Bakımı ile ilgili bölümlerinden mezun olmanız gerekmektedir. Ayrıca, kalfalık ve ustalık belgelerine sahip olmanız da iş yeri açabilmek için gereklidir.

Muammer Yaprakgül, 12 yaşında bisiklet almak istediği için başladığı kuaförlük mesleğinde 50 yılı aşkın bir süredir hizmet veren önemli kuaförlerden biridir. Türkiye'nin önde gelen kuaförlerinden biri olarak bilinen Muammer Yaprakgül, sektöre büyük katkı sağlamıştır.

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

• Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

• Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri