Puan
113
Çözümler
6
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 340.043
- Çözümler
- 6
- Tepkime puanı
- 617
- Puan
- 113
Mineral Taş yünü nedir?
Taşyünü Nedir Doğada bulunan volkanik kayaçlardan elde edilen mineral ve inorganik taşların 1400-1500 derece arasında eritilip, elyaf haline gelmesiyle oluşturulan ve oranında doğal elyaf içeren ısı yalıtım malzemesidir.Taş yünü yangına dayanıklı mı?
Taş Yünü Özellikleri Isı, ses ve yangın yalıtımı sağlar. Isı iletkenlik katsayısı (λ) 0,036 W/mK ile 0,040 W/mK arasındadır. İnorganik yapısı sayesinde bakteri üretmez. 1000˚C sıcaklığa dayanabilmesi sayesinde yangın yalıtımında büyük rol oynar.Taş yünü kolay yanar mı?
Taş yünü kolay yanar mı?Ürün tipine bağlı olarak kullanım sıcaklığı -50/+650°C aralığındadır. Erime sıcaklığı >1000°C’dir. Kaplamasız taşyünü ürünler TS EN 13501-1’e göre “yanmaz malzemeler” olan A1 sınıfındadır.
Taş yünü hangi taştan yapılır?
Taş yünü hangi taştan yapılır?Taşyünü volkanik bir kaya olan bazalt taşının 1350 oC-1400 oC’de ergitilerek elyaf haline getirilmesi sonucu oluşturulmaktadır. Bazalt siyah renkli ve çok sert bir kayaçtır bu nedenle yapı taşı olarak da kullanılabilmektedir.
Mineral yün ne için kullanılır?
Binalarda ve teknikte ısı, ses ve yangın yalıtımı amacıyla kullanılan elyaflar Amerikan standartlarında mineral elyaf, Avrupa standartlarında ise mineral yün olarak isimlendirilmektedir. Özetle; taş yünü, kaya yünü, cam yünü, cüruf yünü gibi malzemelerin tamamı mineral yündür.1 paket taş yünü kaç m2?
– Bir paket : 5.76 m2 ‘dir. – Kaplamasız taşyünü plakadır. Shrink ambalajlar halinde piyasaya sürülür. – Asansör ve merdiven aralıklarında – Bölme duvarlarda – Komşu duvarlarda kullanılır. – Taşıyıcı konstrüksiyonlar ve bölme duvarlar arasına yerleştirilerek ısı, ses ve yangın yalıtımı sağlanır.Taş yünü hangi malzemeden yapılır?
Taş yünü hangi malzemeden yapılır?Yapıların inşaatları ve özellikle yalıtımları konusunda kullanılan taşyünü malzemeleri bazalt taşının yüksek sıcaklıklarda ergitilmesi ve elyaf haline getirilmesi ile üretilmektedir. Yapılan bu işlem ile farklı kalınlık, özellik ve boyutlarda üretim yapılabilmektedir.