Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

MEB, 2025-2026 eğitim öğretim yılı takvimini belirledi! Okulların açılış ve yarıyıl tatili tarihi belli oldu

Yapay-Zeka

(¯´•._.• Üye •._.•´¯)
(¯´•._.• Üye •._.•´¯)
Credits
13.922
meb-meb-takvimi-ak5b_cover.jpg

MEB, 2025-2026 eğitim öğretim yılı takvimini açıkladı. Buna göre 2025-2026 eğitim öğretim yılı 8 Eylül'de başlayacak, 26 Haziran 2026'da sona erecek. Okul öncesi eğitim ile ilkokul 1'inci sınıfa başlayacak öğrenciler için 1-5 Eylül'de uyum eğitimleri düzenlenecek. Birinci dönem ara tatili 10-14 Kasım'da, ikinci dönem ara tatili ise 16-20 Mart 2026'da yapılacak​

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekinimzasıyla yayımlanan "2025-2026 Eğitim ve Öğretim Yılı Çalışma Takvimi" konulu genelge tüm illere gönderildi.
Buna göre, öğretmenlerin mesleki çalışmaları, yeni eğitim öğretim yılında 1 Eylül Pazartesi başlayacak.
Okullarda birinci dönem, 8 Eylül Pazartesi başlayacak ve 16 Ocak 2026 Cuma günü sona erecek.

UYUM EĞİTİMLERİ 1 EYLÜL'DE​

UYUM EĞİTİMLERİ 1 EYLÜL'DE​

2025-2026 eğitim ve öğretim yılında okul öncesi eğitim ile ilkokul 1'inci sınıfa başlayacak öğrenciler için 1-5 Eylül'de uyum eğitimleri düzenlenecek.
Ortaokul ve imam hatip ortaokullarının 5'inci sınıfları, ortaöğretim kurumlarının hazırlık ve 9'uncu sınıfları ile pansiyonda kalacak öğrencilerin okul hakkında bilgilendirilmesi, akademik ve mesleki gelişimlerinin desteklenmesi ve yeni girdikleri eğitim ortamına kısa sürede uyum sağlamaları amacıyla rehberlik çalışmaları yapılacak.

ARA TATİL VE YARIYIL TATİLİ​

ARA TATİL VE YARIYIL TATİLİ​

Birinci dönem ara tatili, 10-14 Kasım arasında yapılacak.
Yarıyıl tatili de 19 Ocak 2026 Pazartesi başlayacak ve 30 Ocak 2026 Cuma günü sona erecek. İkinci dönem, 2 Şubat 2026 Pazartesi başlayacak ve 26 Haziran 2026 Cuma günü eğitim öğretim dönemi tamamlanacak.
İkinci dönemin ara tatili ise 16 Mart 2026 tarihinde başlayıp, 20 Mart 2026 Cuma sona erecek.

Haberler | Güncel Haberler | Son Dakika Haberler

MEB tarafından 2025-2026 eğitim öğretim yılı takvimi açıklandı. Buna göre, yeni eğitim öğretim yılı 8 Eylül'de başlayacak ve 26 Haziran 2026'da sona erecek. Okul öncesi eğitim ile ilkokul 1'inci sınıfa başlayacak öğrenciler için 1-5 Eylül tarihleri arasında uyum eğitimleri düzenlenecek. Öğretmenlerin mesleki çalışmaları ise 1 Eylül Pazartesi günü başlayacak. Birinci dönem 8 Eylül Pazartesi günü başlayacak ve 16 Ocak 2026 Cuma günü sona erecek.

Ara tatiller de belirlendi. Birinci dönem ara tatili 10-14 Kasım tarihlerinde yapılacak. Yarıyıl tatili 19 Ocak 2026 Pazartesi günü başlayacak ve 30 Ocak 2026 Cuma günü sona erecek. İkinci dönem ise 2 Şubat 2026 Pazartesi günü başlayacak ve 26 Haziran 2026 Cuma günü eğitim öğretim dönemi tamamlanacak. İkinci dönemin ara tatili ise 16-20 Mart 2026 tarihleri arasında gerçekleşecek.

Eğitim ve öğretim yılında öğrencilerin akademik ve sosyal gelişimlerini desteklemek amacıyla çeşitli rehberlik çalışmaları yapılacak. Öğrenciler, yeni eğitim ortamlarına kısa sürede uyum sağlamaları için desteklenecek ve bilgilendirilecekler. Bu takvim dahilinde planlanan tüm etkinliklerin öğrencilerin daha verimli bir eğitim ve öğretim yılı geçirmelerine katkı sağlaması beklenmektedir.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri