M
Modoratör
Misafir
Makale Nedir örnekleri nelerdir?
Makale, belirli bir konuda, bir görüşü, bir düşünceyi savunmak ve kanıtlamak için yazılan yazı türüne denir. Gazete, dergi ve internette yayınlanır. Ayrıca herhangi gerçeği açıklığa kavuşturmak, bir konuda görüş ve tezler ortaya koymak ve bir hipotezi savunmak, desteklemek için yazılmış olan yazılara da makale denir.Makale türünün özellikleri nedir?
Makale özellikleri- Nesnel verilerin kullanıldığı bir türdür.
- Ele alınan konu bilimsel bir yöntemle incelenir.
- Makalenin yazılış amacı bilgi vermektir.
- Yazar ele aldığı konuyu kanıtlamaya çalışır.
- Ciddi ve anlaşılır bir dil kullanılır.
Makale yazarının kullanması gereken dil ve anlatım özellikleri nelerdir?
Makale yazarının kullanması gereken dil ve anlatım özellikleri nelerdir?– Anlatım yalın ve yoğundur, nesnel bir nitelik taşır. – Öne sürülen düşünce ve tez kanıtlanır. – Söz oyunlarına başvurulmaz, süslü anlatımdan uzak durulur. – Her konuda makale yazılabilir.
Makale Nedir türleri?
Makale her konuda yazılabilir. Makalenin yazılacağı konu güncel olabileceği gibi, felsefî, bilimsel, sanatsal da olabilir. Ancak edebi makale sanatla ilgili konuları işler. Makaleler niteliklerine göre temelde “edebî makale” ve “meslekî makale” olmak üzere iki grupta toplanabilir.Makale yazarken nasıl bir dil kullanılır?
Makale yazarken sade bir dil tercih edin ve ‘ben’ dili kesinlikle kullanmayın. Kişisel görüş değil, kanıtlanmış bilimsel verilere göre tezinizi savunun. Çelişkiye yer vermemeye çalışın. Kaynak güvenilirliğine dikkat edin, güvenmediğiniz kaynakları kullanmayın.Makale Nedir Çeşitleri?
Makale Nedir Çeşitleri?Iyi bir akademik makale nasıl yazılır?
Akademik Makale Nasıl Yazılır?- Makalesini Yazacağınız Çalışmaya Karar Verin.
- Bir Makale Şablonu Oluşturun.
- Literatüre Hakim Olun.
- İlk Önce Makalenin Metodoloji Kısmını Yazın.
- Literatürü Bir Şablona Oturtun.
- Makalenin Sırasıyla Giriş, Sonuçlar, Tartışma ve Özet Bölümlerini Yazın.
- Makalenizdeki referanslarınızı Kontrol Edin.