Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Limonlu Cheesecake

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan theking
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
T

theking

Misafir
Limonlu Cheesecake Tanımı İçin Gereçler

Tabanı için;
2 paket burçak bisküvi
100 gram tereyağ
Peynirli harç için;
600 gram labne peyniri
1 su bardağından 1 parmak eksik tozşeker
3 adet yumurta
3 dolu yemek kaşığı nişasta
1 kutu sıvı krema
1 paket vanilya
Limonlu sos için;
1 çay bardağı limon suyu
1 su bardağı su
4 yemek kaşığı tozşeker
2,5 tatlı kaşığı nişasta
1 çay kaşığı zerdeçal

Limonlu Cheesecake Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle tüm materyaller oda ısısında olmalı. Labne peynirini bir süzgece alıp suyunu süzdürmekle başlıyoruz. Kelepçeli kalıbın tabanına yağlı kağıt seriyoruz. Dışını da alüminyum folyo ile kaplıyoruz.
Bisküviyi rondodan geçiriyoruz ve tavada erittiğimiz tereyağ ile karıştırıp, kalıbımızın tabanına seriyoruz. Kaşığın gerisiyle ve bardak altı ile bastırıyoruz.
Peynirli harcı hazırlayana kadar kalıbı buzluğa koyup, bekletiyoruz.
Süzülen labneyi çırpma kabına alıp şeker ekliyoruz. Mikser kullanmak yok! çırpıcı ile karıştırıyoruz. Nişastayı ekleyip karıştırıyoruz. Kremayı ekleyip, karıştırıyoruz. Yumurtaları teker teker ekleyip, yavaşça karıştırıyoruz.
Vanilyayı da ekleyip tekrar çırpıcı ile karıştırıyoruz ve buzluktaki kalıbı çıkarıp harcı içine döküyoruz. Kabarcık kalmaması için 1-2 defa tezgaha vurup içinde kürdan gezdiriyoruz.
Fırına güçlü bir kaba su koyup fırının en alt rafına koyuyoruz ve cheesecake’i evvelce ısıtılmış 150 derecede 55-60 dk pişiriyoruz. Sallayınca ortası yavaşça oynayıp kenarları sabit duruyorsa olmuş demektir.
Isı değişikliğine maruz kalıp, çatlamaması için fırından cheesecake’i çıkarmıyıruz. 1 saat fırının kapağı hafif aralık olarak içinde bekletiyoruz.
Sonra fırından çıkarıp 1 saat de oda ısısında soğutuyoruz. Güzelce soğuduğunda limonlu sosunu yapıyoruz. Sos için bir tavaya tüm materyalleri koyup karıştırarak pişiriyoruz.
Birinci sıcaklığı çıkar çıkmaz cheesecake üzerine döküp yayıyoruz. 1 gece buzdolabında dinlendiriyoruz ve istediğimiz üzere süsleyip, servis yapıyoruz. Afiyet olsun
Limonlu Cheesecake Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri