Kar zincirlerinin doğru bir şekilde takılması, karlı ve buzlu yollarda güvenli sürüş için oldukça önemlidir. İşte adım adım doğru kar zinciri takma rehberi ve dikkat edilmesi gerekenler:
**

Kar Zinciri Takmadan Önce Hazırlık**
- **Doğru Zinciri Seçin:** Lastiğinizin ebatlarına uygun bir zincir kullanmalısınız.
- **Araç Düz ve Güvenli Bir Zeminde Olmalı:** Zinciri takmadan önce aracınızı durdurun ve el frenini çekin.
- **Çekiş Yönünü Belirleyin:**
- Önden çekişli araçlarda zincirler ön lastiklere,
- Arkadan çekişli araçlarda arka lastiklere,
- Dört tekerlekten çekişli araçlarda ise üreticinin önerdiği lastiklere takılmalıdır.
**

Adım Adım Kar Zinciri Takma**

**Zinciri Açın ve Yayın:** Zinciri tamamen açarak dolanmış veya düğüm olmuş bölümleri kontrol edin.

**Lastiğin Üzerine Yerleştirin:** Zincirin üst kısmını lastiğin üzerine yayın, alt kısımlarını ise lastiğin arkasına doğru itin.

**Bağlantıları Sabitleyin:** Zinciri iki ucundan birleştirin ve lastiğin etrafına tam olarak oturduğundan emin olun.

**Gerdirme Mekanizmasını Kullanın:** Zinciri lastiğe tam oturacak şekilde gerdirin ve gevşek bırakmayın.

**Kısa Bir Mesafe İlerleyin ve Kontrol Edin:** Aracı yavaşça hareket ettirerek zincirin doğru oturduğundan ve sıkı olduğundan emin olun.
**

Kar Zinciri Kullanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler**

**Asfaltta veya kuru yolda kar zinciri kullanmayın,** bu durum lastiklere ve yola zarar verebilir.

**Hızınızı 50 km/s'nin altında tutun,** yüksek hızlarda zincir kopabilir.

**Yola çıkmadan önce mutlaka zincirlerin sıkılığını kontrol edin.**

**Kar zincirini takmayı önceden öğrenmek ve test etmek, kış koşullarında sizi zor durumda kalmaktan kurtarabilir!** Güvenli sürüşler dilerim.