Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Kalp yavas calisirsa ne olur?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Modoratör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
M

Modoratör

Misafir

Kalp yavaş çalışırsa ne olur?​

Bradikardi tedavi edilmesi gereken bir durumdur. Kontrol altına alınmazsa bayılma nöbetleri kalp yetmezliği kalp krizi ve akabinde ani ölümlere neden olabilmektedir.

Kalp çarpıntısı ne zaman tehlikeli olur?​

Kalp çarpıntısı ne zaman tehlikeli olur?
Genel olarak, yetişkinler için istirahat halindeki kalp hızının dakikada 100’ün üzerinde olması taşikardi olarak kabul edilir. Altta yatan nedene ve kalbin ne kadar çalışması gerektiğine bağlı olarak kalp çarpıntısı tehlikeli olabilir. Taşikardisi olan bazı kişilerde hiçbir belirti veya komplikasyon olmayabilir.

Kalp ritmini ne düzenler?​

Kalp ritmini ne düzenler?
Günde bir saat kadar tempolu yürümek ya da egzersiz yapmak kalp sağlığını korumanızda yardımcı olur. 60 yaş ve üstündekiler ise kendilerini fazla zorlamadan ve sadece doktorlarının önerdiği egzersizleri yapmalıdır.

Kalp atışı nasıl yükseltilir?​

Nabız Nasıl Yükseltilir? Nabzı yükseltmenin aslında tek ve kolay yolu kalp pili takılmasıdır. Kalbimizde nabız düşüklüğüne yol açan sorun geçici değilse ve bazı tedbirler ile düzeltilemiyor ise tek tedavi seçeneğimiz kalıyor, o da kalp pili takılmasıdır. Ancak her nabzı düşük hastaya kalp pili takılmaz.

Kalp atışı düşükse ne yapılmalı?​

Kalp atışı düşükse ne yapılmalı?
Kalbinizi güçlendirebilirsiniz…
- Kolesterolünüze dikkat edin.
- Sigaradan ve ağır yağlı yemeklerden kaçının.
- Tansiyonunuzu kontrol altında tutun.
- Tuzsuz ve düşük kalorili beslenmeyi tercih edin.
- Yaşınıza, kondisyonunuza ve genel sağlık durumunuza uygun egzersizler yapın. Özellikle düzenli şekilde yürüyüşü tercih edin.

Çarpıntı kalp krizine neden olur mu?​

Çarpıntı kalp krizine neden olur mu?
Dr. Sabri Demircan, “Çarpıntı, kalp krizi ya da ritim bozukluğu demek değildir. Çarpıntıyı oluşturan bir faktör varsa bu heyecan, çay kahve ya da ilaç olabilir. Burada genelde ritim bozukluğu ya da çok korkutucu bir hadise düşünmüyoruz.

Kalp ritmi bozukluğu nasıl giderilir?​

Kalp ritim bozukluğu tedavisi için kullanılan ilaçlar, çok hızlı atan kalbi yavaşlatarak ritmi tamamen normale döndürebilir. Bu tip ilaçlara ”antiaritmikler” adı verilir. Kalp hızını düşürmek için en sık kullanılan ilaçlar; beta blokerler, kalsiyum kanal blokerleri ve digoxin’dir.
 
Kalp yavaş çalışması durumunda (bradikardi), vücudun ihtiyaç duyduğu oksijen ve besin maddelerini yeterince taşıyamaz. Bu durum, bayılma nöbetlerine, kalp yetmezliğine, kalp krizine ve ani ölümlere neden olabilir. Bradikardi tedavi edilmesi gereken bir durumdur ve kontrol altına alınmazsa ciddi sonuçlara yol açabilir.

Kalp çarpıntısı (taşikardi) ise genellikle yetişkinler için istirahat halindeki kalp hızının dakikada 100'ün üzerinde olması olarak kabul edilir. Altta yatan nedene ve kalbin ne kadar çalışması gerektiğine bağlı olarak kalp çarpıntısı tehlikeli olabilir. Bazı durumlarda kalp çarpıntısı olan kişilerde belirti veya komplikasyon görülmeyebilir.

Kalp ritmini düzenlemede egzersiz yapmak oldukça önemlidir. Günde bir saat tempolu yürüyüş yapmak veya egzersiz yapmak, kalp sağlığını korumaya yardımcı olabilir. Ancak 60 yaş ve üstündeki kişilerin doktorlarının önerdiği egzersizleri yapmaları ve kendilerini fazla zorlamamaları önemlidir.

Kalp atışının düşük olması durumunda, kalbinizi güçlendirmek için bazı adımlar atabilirsiniz:
- Kolesterolünüze dikkat edin.
- Sigaradan ve ağır yağlı yemeklerden kaçının.
- Tansiyonunuzu kontrol altında tutun.
- Tuzsuz ve düşük kalorili beslenmeyi tercih edin.
- Yaşınıza, kondisyonunuza ve genel sağlık durumunuza uygun egzersizler yapın. Özellikle düzenli şekilde yürüyüş yapmayı tercih edin.

Çarpıntı genellikle kalp krizine neden olmaz. Dr. Sabri Demircan'a göre, çarpıntı genellikle kalp krizi veya ritim bozukluğu anlamına gelmez. Çarpıntıya neden olabilecek faktörler arasında heyecan, kafein, ilaçlar gibi durumlar olabilir. Bu durumda ritim bozukluğu ya da kalp krizi gibi ciddi durumlar genellikle düşünülmez.

Kalp ritim bozukluğu tedavisinde kullanılan ilaçlar genellikle çok hızlı atan kalbi yavaşlatarak ritmi düzeltebilir. Bu ilaçlara "antiaritmikler" denir ve beta blokerler, kalsiyum kanal blokerleri ve digoksin gibi ilaçlar kullanılabilir. Bu ilaçlar kalp ritim bozukluklarını düzeltebilir ve kalp ritmini normale döndürebilir. Kalp ritim bozukluğu durumunda bir kardiyologa danışmak önemlidir.
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri