M
Modoratör
Misafir
Kalıplı raporlar nelerdir?
Tam kalıplı raporlar ilgili kurum tarafından sınırlı sayıda hücreleri önceden belirlenmiş, istenenler dışında bir şey yazmanıza olanak olmayan raporlardır. Öyle ki, verilecek yanıtları bile kendileri belirlemiş olabilirler.Raporun özellikleri nedir?
Raporlarda ileri sürülen olumlu ya da olumsuz görüşleri kesin deliller ile somut bir biçimde açıklamak. Raporları belli bir plân dahilinde hazırlamak ve varılan yargıyı açıkça belirtmek. Gereksiz ayrıntılara girmeden özlü bir biçimde sınırlandırmak. Açık ve net bir ifade kullanmak.Önce ödevin/raporun adı yazılır. Ortalanması ve büyük harfle veya koyu renk yazılması adı kapaktaki diğer bilgilerden ayırmak açısından önemlidir. Çalışmanın adından sonra hazırlayanın adı, soyadı, numarası ve sınıfı yazılır. Bu bilgilerin altına son teslim tarihi eklenir.
Mülakat raporu nasıl hazırlanır?
Mülakat raporu nasıl hazırlanır?Mülakat raporları belirli bir düzene göre yapılmalıdır. Daha önce rapor bölümünde belirtilen kapak sayfası ya da kısa bir raporda ilk başlama bilgileri mülakat raporunda da yer almalıdır. Raporun mülakat raporu olduğu başta belirtilmelidir. Görüşülen kişinin adı ve kimlik bilgileri başta yazılmalıdır.
Resmi rapor çeşitleri nelerdir?
Resmi rapor çeşitleri nelerdir?Genel olarak raporlar, içeriklerine (fonksiyonlarına), sürelerine ve şekillerine göre üçe ayrılır. raporlar, araştırma raporları, uzman raporları, durum raporları ve öneri raporları olarak sınıflandırabiliriz. merciinin karar vermesini kolaylaştırmak için hazırlanır ve yorum içermez.
Bilimsel raporun nitelikleri nelerdir?
Bilimsel Raporun Nitelikleri- Bir örneklik,
- Bağlantı,
- Sadelik ve açıklık.
- Yazım kılavuzuna uyma,
- Sürükleyici bir üslup.
- Sonuçların iyi değerlendirilmesi.