Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Kabak Tatlısı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan theking
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
T

theking

Misafir
Kabak Tatlısı Tanımı İçin Gereçler
1 kilo balkabağı
1,5 su bardağı şeker (Kabağın kendi şekeri olacağı için ölçüyü daha az tutabilirsiniz).
1 su bardağı kırılmış ceviz
Dileğe nazaran tahin (Ben kullanmadım çocuklar yemiyor)

Kabak Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle kabakların kabuklarını soyup yıkıyoruz. İnce ince dilimleyip büyük bir tencereye alıyoruz.
Üzerine 1,5 bardak şeker yazdım ancak siz 1 bardak şeker koyun zira kabak kendide tatlı olunca fazla gelebilir. 3-4 saat bekletin yada 1 gün bekletin. Kabaklar kendi suyunu salacak su koymanıza gerek yok tadına bakıp, şekerini arttırabilirsiniz.
Tencerenizi ocağa alıp orta ateşte kaynayana kadar kaynadıktan sonra kısık ateşte kabaklar yumuşayıncaya kadar kaynatın.
Pişen kabakları fırında yapmak istiyorsanız 200 derece ısıtılmış fırında borcam tepside kabakların üzeri kızarana kadar pişirin.
İsteğe nazaran üzerine ceviz, tahin koyup, servise hazırlayabilirsiniz. Afiyet olsun.
Kabak Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri