M
Modoratör
Misafir
İnsan ticareti suçu kaç yıl?
İnsan ticareti suçunun cezası, 8 yıldan 12 yıla kadar hapis ve onbin güne kadar adli para cezasıdır (TCK m.80). İnsan ticareti suçundan tüzel kişiler (şirket, dernek, vakıf vb.) araç olarak kullanılmışsa ilgili tüzel kişi hakkında da güvenlik tedbirlerine başvurulur.İnsan ticareti mağduru destek hattı nedir?
İnsan ticareti mağduru ihbar ve acil yardım çağrıları için Yabancılar İletişim Merkezi (YİMER 157), 155 Polis İmdat Hattı, 156 Jandarma İmdat Hattı, 158 Sahil Güvenlik İhbar ve Talep Hattı ile iletişime geçebilirsiniz.İnsan ticareti mağdurları sığınma evlerinde ne kadar kalabilir?
İnsan ticareti mağdurları sığınma evlerinde ne kadar kalabilir?MADDE 20 – (1) Mağdur olduğu veya olabileceği yönünde kuvvetli şüphe duyulan yabancılara, yaşadıklarının etkisinden kurtulabilmesi ve yetkililerle işbirliği yapıp yapmayacağına karar verebilmesi amacıyla Valiliklerce otuz gün süreli ikamet izni verilir.
Insan ticareti nedir kisaca?
Insan ticareti nedir kisaca?“İnsan ticaretinin, özellikle kadın ve çocuk ticaretinin önlenmesine, durdurulmasına ve cezalandırılmasına ilişkin protokol ”ün 3. maddesinde tanımlanan şekliyle, insan ticareti kuvvet kullanarak veya kuvvet kullanma tehdidi ile veya diğer bir biçimde zorlama, kaçırma, hile, aldatma, nüfuzu kötüye kullanma, kişinin …
Fuhuşun cezası kaç yıl?
Yetişkin Fuhuş Suçunun Cezası Basit Fuhuş Suçunun Cezası: Bir kimseyi fuhşa teşvik eden, bunun yolunu kolaylaştıran ya da fuhuş için aracılık eden veya yer temin eden kişi, iki yıldan dört yıla kadar hapis ve üçbin güne kadar adli para cezası ile cezalandırılır (TCK 227/2).Türkiye’de insan ticareti mağdurlarına yönelik sığınma evlerinde mağdurlara verilen kalış süresi ne kadardır?
İnsan ticareti mağduru destek programından ikamet izni 6 aylık sürelerle 3 yılı geçmeyecek şekilde uzatılarak faydalanabilmekte, sonra ise bilgilendirme ve rıza esasına dayalı olarak gönüllü ve güvenli geri dönüş programını tercih edebilmektedir.Geçici koruma kanunu nedir?
Geçici koruma kanunu nedir?Geçici Koruma statüsü YUKK’un 91’inci maddesine göre; kitlesel olarak Türkiye Cumhuriyeti sınırlarına gelen ve uluslararası koruma talebi bireysel olarak değerlendirmeye alınamayan yabancıların uluslararası koruma ihtiyacının sağlanması için acil çözümler bulmak üzere geliştirilen korumayı ifade etmektedir.