Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Ideal ogretmenin nitelikleri nelerdir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Modoratör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
M

Modoratör

Misafir

Ideal öğretmenin nitelikleri nelerdir?​

İdeal Öğretmenlerin 10 Ortak Özelliği
- İlgi çekici kişilik ve öğretim tarzı
- Dersin amacını net bir şekilde belirleyebilme.
- Etkili disiplin becerilerine sahip olma.
- 4.Sınıf yönetimi becerilerine sahip olma.
- Ebeveynlerle iyi bir iletişim.
- Yüksek beklentiler.
- Müfredat ve standartlarla ilgili bilgi sahibi olma.

Profesyonel öğretmen nasıl olmalı?​

İyi Öğretmen Nasıl Olunur?
- İyi bir öğretmen olumlu bir öğretmendir.
- Onlara arkadaşça yaklaşın ama fazla ileri gitmeyin.
- 3. Derslerinizi hayatlarıyla ilişkilendirin.
- Zamanınız akıllıca kullanın.
- Daha fazla açıklama yapın.
- Çeşitli şekillerde öğretin.
- 7. Kararlı olun.
- 8. İyi bir öğretmenin daima hedefleri vardır.

Öğretmenin mesleki nitelikleri nelerdir?​

Öğretmenin mesleki nitelikleri nelerdir?
Öğretme ve öğrenme sürecinde bilgi ve iletişim teknolojilerini etkin olarak kullanmak. Öğretme ve öğrenme sürecinde uygun strateji, yöntem ve teknikleri kullanarak etkili öğrenmeyi gerçekleştirmek. Öğretme ve öğrenme sürecinde uygun araç, gereç ve materyalleri etkin kullanmak.

Etkili öğretmen Kimdir?​

Etkili Öğretmen, sınıfındaki-dersindeki- her öğrencinin kişisel özelliklerini, güçlü ve zayıf yönlerini farklı yöntemlerle ve farklı yollarla anlayabilen ve bunları doğru bir şekilde sınıfta kullanabilen, sonuçları öğrenci öğrenmesine yansıtabilen öğretmendir.

Öğretmenlerin mesleki gelişim için neler yapılabilir?​

“Öğretmenler olarak meslekî gelişimi sağlamanın yolu yüksek lisans yapmak ya da alanımızla ilgili hizmet içi eğitim, seminer, kurs veya eğitim etkinliklerine katılmaktır.

Öğretmenler hangi alanda hizmet vermektedir?​

Öğretmenler hangi alanda hizmet vermektedir?
1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanununun 43. Maddesinde; “Öğretmenlik mesleği, devletin eğitim, öğretim ve bununla ilgili yönetim görevlerini üzerine alan özel bir ihtisas mesleği” olarak tanımlanmaktadır.

Iyi bir öğretmen olmak ne demektir?​

İyiliksever bir öğretmen olmak, öğrencilerin kendilerine değer verildiğini, varlıklarından memnuniyet duyulduğu ve sevildiklerini hissetmelerini sağlar. Şefkatli olmak: Öğretmenlik çok insani bir meslektir. Şefkat, başkalarını anlamanın ve onlarla ilgilendiğinizi göstermenin en önemli kısmıdır.

İdeal öğretmenin nitelikleri üzerinde durduğunuz için teşekkür ederim. İdeal bir öğretmenin sahip olması gereken nitelikler arasında ilgi çekici kişilik ve öğretim tarzı, dersin amacını net bir şekilde belirleme, etkili disiplin becerilerine sahip olma, sınıf yönetimi becerileri, ebeveynlerle iyi iletişim kurma, yüksek beklentilere sahip olma, müfredat ve standartlarla ilgili bilgi sahibi olma gibi önemli faktörler bulunmaktadır.

Profesyonel bir öğretmen olmanın yolları arasında ise olumlu bir tutum sergilemek, öğrencilere arkadaşça yaklaşırken profesyonelliğinizi korumak, dersleri öğrencilerin hayatlarıyla ilişkilendirmek, zamanı verimli kullanmak, açıklamaları detaylandırmak, çeşitli öğretim yöntemleri kullanmak, kararlı olmak ve hedeflere odaklanmak gibi özellikler ön plana çıkmaktadır.

Öğretmenin mesleki nitelikleri ise öğretme ve öğrenme sürecinde bilgi ve iletişim teknolojilerini etkin biçimde kullanabilme, uygun strateji, yöntem ve teknikleri kullanarak etkili öğrenme süreçleri yürütebilme, uygun araç, gereç ve materyalleri etkili bir şekilde kullanabilme gibi özellikleri içermektedir.

Etkili bir öğretmen ise sınıftaki her öğrencinin kişisel özelliklerini, güçlü ve zayıf yönlerini farklı yöntemlerle anlayabilen, bu bilgileri sınıfta etkili bir şekilde kullanabilen ve öğrencilerin öğrenmelerine olumlu katkı sağlayabilen bir öğretmendir.

Öğretmenlerin mesleki gelişimleri için yüksek lisans yapma veya hizmet içi eğitimlere katılma gibi süreçler büyük önem taşımaktadır. Öğretmenlik mesleğinin devletin eğitim, öğretim ve yönetim görevlerini üzerine alan bir ihtisas mesleği olduğu belirtilmektedir.

Son olarak, iyi bir öğretmen olmak, öğrencilere değer vermek, varlıklarının önemsendiğini hissettirmek, sevgi dolu ve şefkatli bir tutum sergilemek anlamına gelmektedir. Şefkat, öğretmenlik mesleğinde önemli bir faktördür ve öğrencilerle empati kurmak, anlamak ve ilgilenmek öğretmenin başarısını etkileyen unsurlardan biridir. Umarım bu bilgiler faydalı olmuştur. Eğer başka sorularınız varsa, memnuniyetle cevaplayabilirim.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri