M
Modoratör
Misafir
Ideal öğretmenin nitelikleri nelerdir?
İdeal Öğretmenlerin 10 Ortak Özelliği- İlgi çekici kişilik ve öğretim tarzı
- Dersin amacını net bir şekilde belirleyebilme.
- Etkili disiplin becerilerine sahip olma.
- 4.Sınıf yönetimi becerilerine sahip olma.
- Ebeveynlerle iyi bir iletişim.
- Yüksek beklentiler.
- Müfredat ve standartlarla ilgili bilgi sahibi olma.
Profesyonel öğretmen nasıl olmalı?
İyi Öğretmen Nasıl Olunur?- İyi bir öğretmen olumlu bir öğretmendir.
- Onlara arkadaşça yaklaşın ama fazla ileri gitmeyin.
- 3. Derslerinizi hayatlarıyla ilişkilendirin.
- Zamanınız akıllıca kullanın.
- Daha fazla açıklama yapın.
- Çeşitli şekillerde öğretin.
- 7. Kararlı olun.
- 8. İyi bir öğretmenin daima hedefleri vardır.
Öğretmenin mesleki nitelikleri nelerdir?
Öğretmenin mesleki nitelikleri nelerdir?Öğretme ve öğrenme sürecinde bilgi ve iletişim teknolojilerini etkin olarak kullanmak. Öğretme ve öğrenme sürecinde uygun strateji, yöntem ve teknikleri kullanarak etkili öğrenmeyi gerçekleştirmek. Öğretme ve öğrenme sürecinde uygun araç, gereç ve materyalleri etkin kullanmak.
Etkili öğretmen Kimdir?
Etkili Öğretmen, sınıfındaki-dersindeki- her öğrencinin kişisel özelliklerini, güçlü ve zayıf yönlerini farklı yöntemlerle ve farklı yollarla anlayabilen ve bunları doğru bir şekilde sınıfta kullanabilen, sonuçları öğrenci öğrenmesine yansıtabilen öğretmendir.Öğretmenlerin mesleki gelişim için neler yapılabilir?
“Öğretmenler olarak meslekî gelişimi sağlamanın yolu yüksek lisans yapmak ya da alanımızla ilgili hizmet içi eğitim, seminer, kurs veya eğitim etkinliklerine katılmaktır.Öğretmenler hangi alanda hizmet vermektedir?
Öğretmenler hangi alanda hizmet vermektedir?1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanununun 43. Maddesinde; “Öğretmenlik mesleği, devletin eğitim, öğretim ve bununla ilgili yönetim görevlerini üzerine alan özel bir ihtisas mesleği” olarak tanımlanmaktadır.