Neler yeni

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

HSYS sistemi ne demek?

Zeberus

Yönetici
(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Puan 113
Çözümler 6
Zeberus

HSYS sistemi ne demek?​

Türkiye Halk Sağlığı Kurumu tarafından hazırlanan Halk Sağlığı Yönetim Sistemi (HSYS) hizmete başlamış olup; HSBS(Halk Sağlığı Bilgi Sistemi) ve MBYS(Muayene Bilgi Yönetim sistemi) uygulamalarına erişim kapatılacaktır. HSYS’ye (https://hsys.saglik.gov.tr) adresinden erişilmektedir.

HSYS kaydı ne demek?​

HSYS Vaka Takip Modülü kapsamında bulaşıcı hastalık şüphesi bulunan vakaların kayıt ve listeleme işlemleri yapılır. Hedef Kullanıcılar; Vaka Takip modülünde yetki verilen hastane kayıt kullanıcılardır. Hastanelerine gönderilmiş olan vakaları görebilirler. Bu vakalar için vaka ve izlem kaydı oluşturabilirler.

Halk sağlığı Yönetim Sistemi ne ise yarar?​

Halk sağlığı Yönetim Sistemi ne ise yarar?
Bu sistemler sayesinde kişiler kendi sağlık durumları ile ilgili doğrudan bilgi sahibi olacak, bu bilgiler ışığında sağlıkları ile ilgili kararlara katılmak suretiyle kendi sağlık durumlarını yönetebilecek, teşhis ve tedavi süreleri kısaltılarak gereksiz tetkik tekrarları önlenecek bu suretle sağlıkları ve ekonomik …

Halk sağlığı neleri kapsar?​

Halk sağlığı bölümünün ilgilendiği sağlık problemleri ise şu şekilde sıralanabilir:
- Soğuk algınlığı, grip, bademcik iltihabı ve nezle gibi hastalıklar,
- Su çiçeği, menenjit,boğmaca, kızamık, kabakulak, kızamıkçık ve benzeri hastalıklar,
- Difteri, tifo, gıda ya da içme suyu kaynaklı ishaller, kolera, bağırsak parazitleri,

HSYS ye kimler girebilir?​

TSM kullanıcıları il adminleri tarafından yetkilendirilecektir. -HSYS kullanımdaki bir diğer yenilik aşı veri seti ile muayene veri seti ayrıldığından TSM kullanıcısı olarak doktorlara ve yardımcı sağlık personeline yetki verilebilecektir.

HSYS de çalışılıyor ne demek?​

HSYS de çalışılıyor ne demek?
HSYS sistemi, hastanın hastaneye yatış sürecinden itibaren başlayan tüm takip yöntemidir. Kayıt sayesinde, başka doktorlar da hastanın muayene ve son durumu hakkındı detaylı bilgi sahibi olabilme konusunda yardımcı olmaktadır.
HSYS kaydı nasıl yapılır?​
Kayıt türü “Vatandaş” ise Hasta T.C., Hasta Adı, Hasta Soyadı, Cinsiyet, Doğum Tarihi, Uyruk ve hasta adresin il ilçe bilgisi girilir ve hasta kaydı gerçekleştirilir. Kaydet ve Devam Et butonuna basılması ile kaydı yapılan hasta seçili hastaya atanır ve işlemlere devam edilir.
HBYS nedir amacı ve faydaları?​
HBYS, hastaların hastaneye başvurularından itibaren, poliklinik ve yatış sürecindeki tüm teşhis ve tedavi işlemleri, sağlık kurumunun yönetimsel süreçleri için gerekli malzeme, insan kaynakları, finansman yönetiminin takip edildiği yazılım sistemidir.

Halk sağlığı nedir ne iş yapar?​

Halk sağlığı nedir ne iş yapar?
Halk sağlığı; toplumun, kuruluşların, toplulukların ve bireylerin organize çabaları ve bilinçli seçimleri yoluyla yaşamı uzatan, yaşam kalitesini iyileştiren, “hastalıkları önleme bilimi ve sanatı” olarak tanımlanmıştır.

Halk sağlığı ne iş yapar?​

Halk sağlığı uzmanları sağlık politikalarının belirlenmesi, sağlığın geliştirilmesi, bulaşıcı ve bulaşıcı olmayan hastalıklardan korunma, su ve gıda güvenliğinin sağlanması gibi pek çok konuyla ilgilenirler.

HSYS şifresi nasıl alınır?​

1- https://eposta.saglik.gov.tr/ linkine tıklayın. 2- Gelen ekrandan ” Şifremi Unuttum ” linkine tıklayınız. 3- Açılan pencerede istenilen bilgileri doldurunuz. “Cep telefonuma SMS göndererek doğrula” veya “ Kişisel eposta adresim ile doğrula” seçeneklerinden birini seçiniz.

HBYS nedir açılımı?​

HBYS nedir açılımı?
HBYS (Hastane Bilgi Yönetim Sistemi): HBYS, bilgisayar programları ve etkileşim içinde olduğu hastanelerin yapmış olduğu işlemleri bilgisayar üzerinde gerçekleştiren yazılımlar grubuna verilen genel addır.

Hastane bilgi yönetim sistemlerinin temel amacı nedir?​

Hastane bilgi yönetim sistemi modülleri hastanın demografik kaydı ile başlayan, poliklinik muayene, reçete bilgileri, doktor tetkik istemleri, laboratuvar işlemleri ve sonuçları, yatış bilgileri, serviste yapılan işlemlerden taburcu işlemlerine kadar tüm bilgiler kayıt altına almamızı sağlar.

HSYS sistemi, Türkiye Halk Sağlığı Kurumu tarafından hazırlanan Halk Sağlığı Yönetim Sistemi'ni ifade eder. Bu sistem, HSBS (Halk Sağlığı Bilgi Sistemi) ve MBYS (Muayene Bilgi Yönetim Sistemi) uygulamalarına erişim sağlayarak bulaşıcı hastalıkların takibini, kayıt altına alınmasını ve yönetimini amaçlar. HSYS'ye erişmek için https://hsys.saglik.gov.tr adresi kullanılır.

HSYS kaydı, HSYS Vaka Takip Modülü kapsamında bulaşıcı hastalık şüphesi bulunan vakaların kayıt ve listeleme işlemlerinin yapıldığı bir süreçtir. Hastane kayıt kullanıcıları, bu modülde yetkilendirilmiş kullanıcılar aracılığıyla hastaların kayıtlarını oluşturabilir ve takip edebilirler.

Halk Sağlığı Yönetim Sistemi sayesinde kişiler kendi sağlık durumlarına daha doğrudan erişebilir, kararlarını buna göre şekillendirerek kendi sağlıklarını yönetebilirler. Ayrıca teşhis ve tedavi süreçlerinin kısalması, gereksiz tetkik tekrarlarının önlenebilmesi sağlık ve ekonomik açıdan fayda sağlar.

Halk sağlığı genel olarak toplumun sağlığını korumayı, hastalıkları önlemeyi ve yaşam kalitesini artırmayı amaçlayan bir disiplindir. Halk sağlığı bölümü çeşitli hastalıkların önlenmesi ve tedavisiyle ilgilenirken özellikle bulaşıcı hastalıkların kontrolü, su ve gıda güvenliği gibi konular üzerinde yoğunlaşır.

HSYS'ye giriş yapabilme yetkisi TSM kullanıcılarına il adminleri tarafından verilir. Yeni bir özellik olarak, aşı veri seti ile muayene veri setinin ayrılmasıyla artık TSM kullanıcıları arasında doktorlar ve yardımcı sağlık personeline yetki verme imkanı bulunmaktadır.

HSYS sistemi, hastanın hastaneye yatış sürecinden başlayarak tüm takibi sağlayan bir sistemdir. Bu sayede diğer doktorlar da hastanın muayene ve son durumu hakkında detaylı bilgiye erişebilirler.

HBYS (Hastane Bilgi Yönetim Sistemi), hastaların hastaneye başvurularından itibaren tüm teşhis ve tedavi süreçlerini, yönetimsel süreçleri ve kayıtlarını takip eden bir yazılım sistemidir. Bu sistem sayesinde hastane içindeki işlemler ve kayıtlar daha etkin bir şekilde yönetilebilir.

HSYS şifresi almak için https://eposta.saglik.gov.tr/ adresine giderek "Şifremi Unuttum" seçeneğine tıklamanız ve istenen bilgileri doldurarak şifrenizi yenilemeniz gerekmektedir. Şifre yenileme adımlarını takip ederek HSYS şifrenizi alabilirsiniz.

HBYS'nin açılımı "Hastane Bilgi Yönetim Sistemi"dir. Bu sistem, bilgisayar programları aracılığıyla hastanelerin teşhis ve tedavilerini, yönetimsel süreçlerini takip eden yazılımlar topluluğunu ifade eder.

Hastane bilgi yönetim sistemlerinin temel amacı, hastaların demografik kayıtlarından başlayarak tüm teşhis ve tedavi süreçlerini kapsayan bilgilerin kayıt altına alınmasını ve yönetilmesini sağlamaktır. Bu sistemler sayesinde hastaların sağlık bilgileri güvenli bir şekilde saklanabilir ve hasta takibi yapılarak tedaviler etkin bir şekilde yürütülebilir.

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

• Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

• Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri