M
Modoratör
Misafir
Günlük ne kadar zerdeçal tüketilmeli?
Zerdeçal, her ne kadar şifalı bir bitki olsa da, aşırı tüketimde yan etki gösterebilir. Olası yan etkilerinden birkaçı mide ağrısı ve bulantısı, baş ağrısı, kalp çarpıntısı ve kan sulanması, ishal ve gazdır. O yüzden günlük kullanım miktarı aşılmamalıdır. Bu miktar günde 6 ila 8 gram, yani 1 yemek kaşığıdır.Zerdeçal ekstraktı nasıl kullanılır?
Zerdeçal ekstraktı nasıl kullanılır?Zerdeçalın en sık kullanımı çay ve baharat şeklindedir. Zerdeçal çayı yapmak için yaklaşık 1 litre kaynamış suya 1-2 tatlı kaşığı toz zerdeçal eklenerek demlenebilir. Demleme işlemi 10 dakika sürmelidir. Daha sonra zerdeçal tozu sudan süzülerek çayı içilebilir.
Zerdeçal kök ekstresi ne işe yarar?
Zerdeçal kök ekstresi ne işe yarar?İltihap gidericidir Zerdeçal, iltihap önleyici yani anti-enflamatuardır. Sahip olduğu antioksidan özellikten dolayı bakterilere karşı savaşır ve hücrelerimizi korur. Vücutta iltihap oluşumu birçok hastalığa davetiye çıkarır. Zerdeçal içindeki kürkümin sayesinde vücudun iyileşmesine katkı sağlar.
Zerdeçalı nasil Tuketelim?
Zerdeçalı damak tadınıza bağlı olarak yemeklerinizde salatalarınızın içerisinde baharat olarak kullanılabilirsiniz. Zerdeçal güçlü bir baharat olduğu için tadını kontrol ederek kullanmanızda fayda vardır. Yemeklerde tadı size göre değilse ılık suya, süte veya yoğurda bir çay kaşığı zerdeçalı katıp tüketebilirsiniz.Immunat zerdeçal sıvı ekstraktı nasıl kullanılır?
Immunat zerdeçal sıvı ekstraktı nasıl kullanılır?İmmunat Zerdeçal Ekstraktı Nasıl Kullanılır : Sabah ve Akşam yemeklerinizden önce 5ml. almanız tavsiye edilir. Kutunun içerisinden ölçek çıkmaktadır.
Zencefil ekstraktı nasıl kullanılır?
Zencefil ekstraktı nasıl kullanılır?Çoğu zaman sirke ile birlikte aperatifler ya da ana yemekler içinde kullanılmaktadır. Bal ile birlikte kullanılan zencefil ise bitki çayı olarak tüketilebilir. Zencefilin kök kısmı ayrıca tüketilebilir. Bitki çayı yapımında bu kısımlar kesilerek kullanılabilir.
Çalışmalarda zerdeçal ve karabiberin birlikte kullanımının antienflamatuar, antioksidan özellikleri nedeniyle hastalıklarla mücadelede sağlığı iyileştirdiği gösterilmiştir. Örneğin yapılan bir çalışmada, 2 gram kurkumine 20 mg piperin eklenmesinin emilimini önemli ölçüde arttırdığını görülmüştür.