M
Modoratör
Misafir
Gözde Behçet Hastalığı Nedir?
Göz yuvarlağının orta tabakasını oluşturan uveanın iltihaplanmasına “üveit” adı verilir. Aynı zamanda göz iltihabı olarak da bilinir. Uvea tabakası üç bölümden oluşur: iris, siliyer cisim ve koroid. İris; gözün önündeki renkli dairedir.Akut retinal nekroz nedir?
Akut retinal nekroz nedir?Akut retinal nekroz (ARN) hızlı seyreden ve çoğu olguda görme kaybıyla sonuçlanabilen kötü prognozlu bir hastalıktır. Hızlı tanı ve tanı konulur konulmaz başlanacak hızlı antiviral tedavi, ilerdeki görsel prognozu yakından etkiler.
Gözde sıvı birikmesi nedir?
Göz arkasında sıvı toplanması denince akla ilk gelen olay retina dekolmanıdır. Gözde bir yırtık oluştuktan sonra, bu yırtıktan sıvı sızarak retina tabakasıyla gözün dış duvarı arasında sıvı birikmesiyle ortaya çıkan tablodur. Bu durumda ani görme kaybı söz konusudur ve gözün en önemli rahatsızlıklarından birisidir.Üveit atağı kaç gün sürer?
Üveit atağı kaç gün sürer?Aniden başlar ve belirtiler 8 haftaya kadar sürebilir. Orta üveit: Gözün ortasındaki uvea şişmesi orta üveit olarak adlandırılır. Semptomlar birkaç hafta ile uzun yıllar sürebilir.
Cilt Hastalıkları Uzmanı Dr. Avni Bakkal, bulanık görme, gözde ağrı ve kızarıklık ile baş gösteren Behçet hastalığının geç fark edilir, uygulanan tedaviler sonucu geçmez ya da kendini tekrarlarsa körlüğe sebebiyet verebileceğini söyledi.
Retinal nekroz nedir?
Retinal nekroz nedir?İlk olarak 1971’de tanımlanan akut retinal nekroz (ARN); retinal nekroz alanları, tıkayıcı vaskülopati, vitritis, ön kamara reaksiyonu ve optik nöritle karakterize bir klinik tablodur.1,2,3,4 Etiyolojide herpes virüs ailesinin üyeleri olan herpes simpleks virüs (HSV), varisella zoster virüs (VZV), Epstein Barr virüs ( …
Göz altında sıvı birikmesi neden olur?
Santral Seröz Retinopati’nin kesin nedeni belirlenememiştir. Hastalığın retinanın dış kısmını besleyen damarları içeren koroid tabakasındaki basınç artışına ikincil retina pigment epitelinde bozulmaya bağlı oluştuğu düşünülmektedir. Retina pigment epitelindeki bozulma retina altında sıvı birikimine yol açar.Üveit atağı nasıl anlaşılır?
Üveit atağı nasıl anlaşılır?Üveit gözün ön bölgesini tuttuğunda alevlenme dönemlerinde gözde kızarıklık, bulanık görme veya görmede azalma, göz çevresinde ağrı, ışığa karşı duyarlılık ve uçuşmalar şeklinde belirti verir. Tutulum gözün arka bölümünde ise belirtiler çoğunlukla bulanık görme ve görme azalması şeklindedir.