Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Görünümü Ve Tadıyla Enfes Mini Tartoletler

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan theking
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
T

theking

Misafir
Görünümü Ve Tadıyla Enfes Küçük Tartoletler Tanımı İçin Materyaller

Hamuru için;
60 gram oda sıcaklığında tereyağ
Yarım çay bardağı pudra şekeri
1 adet yumurta
Yarım çay kaşığı tarçın (Sevmeyen eklemeyebilir)
1 su bardağı un (Gerekirse 1,2 yemek kaşığı daha ek edilebilir)
Kreması için;
3 adet yumurta sarısı
1 su bardağı süt
2,5 yemek kaşığı nişasta
4 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
100-150 gram kadar süt kreması

Görünümü Ve Tadıyla Enfes Küçük Tartoletler Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle kremadan başlayalım. Krema için sütü uygun bir tencereye alıp ısıtalım muhakkak kaynatmayalım, kaynama başlamadan ocaktan alalım.
Akabinde başka bir kapta üç yumurta sarısını şekerle açık sarı kıvamda olana kadar çırpalım.
Nişasta ve sıcak sütü ekleyip çırpalım, akabinde tekrar sütü ısıttığımız sos tenceresine alıp, katı bir kıvam alana kadar karıştıralım.
Krema katılaşınca ocaktan alıp vanilya ekleyip çırpalım ve ılınınca streç sinema sarıp dolaba kaldıralım.
Dolapta dinlenen kremanın içine katı süt kremalardan azar azar ekleyip mikserle çırpalım, çok akışkan olmayacak biçimde bir kıvamı olmalı o denli oldu mu bırakıp sıkma torbasına dolduralım.
Artık sıra hamurda, hamur için bütün gereçleri karıştırma kabına alıp güzelce yoğuralım ve streç sinemaya kapatıp, dolaba kaldıralım bir 10 dakika kadar dinlendirelim.
Akabinde tartolet kalıbımızı çok az yağlayıp, hamurumuzdan 18 gram yani orta uzunluk ceviz büyüklüğünde modüller koparıp koyalım,.
Akabinde ocağın üstüne alıp gerili önlü pişirelim.
Şayet bu biçimde kalıbınız yoksa tek satılan tart kapları var küçük olanlardan onları da kullanabilirsiniz (Onlar fırında pişiriliyor)
Fırın için minik tart kalıplarını yağlayıp tart hamurumuzu güzelce içinde düzleyelim taban kısmına çatalla delikler açalım ve içine birkaç tane fasülye koyup, fırında hafif kızarana kadar pişirelim mutlaka çok tutmayın makus olur. Rengi pembeleşti mi kâfi.
Pişen tartoletleri tezgaha alıp kremamızla hepsini dolduralım ve istediğimiz meyveyle süsleyip servis edebiliriz. Afiyet olsun
Görünümü Ve Tadıyla Enfes Küçük Tartoletler Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri