Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Fiziksel degisimde renk degisir mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Modoratör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
M

Modoratör

Misafir

Fiziksel değişimde renk değişir mi?​

Fiziksel değişim, maddelerin yapısı değişmeden sadece hâl, şekil, dış görünüşünde meydana gelen değişimlere verilen isimdir. Fiziksel değişmeler sonucunda yeni maddeler oluşmaz. Yalnızca maddenin renk, şekil, büyüklük gibi özellikleri değişir. Diğer bir ifadeyle fiziksel değişim sonucunda maddenin kimliği değişmez.

Asit yağmurlarının oluşması fiziksel mi kimyasal mı?​

Asit yağmuru nedir? Kimyasal yağmur olarak da adlandırılan asit yağmuru, yoğun miktarda sülfür dioksit ya da nitrojen oksidin açığa çıkarak havaya karşımasıyla meydana geliyor. Bu maddeler gaz halindeyken atmosferin üst katmanlarına kadar yükselebiliyor.

Parçalanma fiziksel mi kimyasal mı?​

Parçalanma fiziksel mi kimyasal mı?
Oksitlenme, yanma, asit-baz tepkimeleri ve indirgenme-yükseltgenme tepkimeleri, besin maddelerinin parçalanması, fotosentez, elektroliz gibi olaylar kimyasal değişim örnekleridir.

Iyotun Süblimleşmesi fiziksel mi kimyasal mi?​

Süblimleşme endotermik (ısı alan) fiziksel bir olaydır.İyot, naftalin ve kuru buz süblimleşme ve kırağılaşma olaylarını gözlemleyebildiğimiz katılardır.

Fiziksel ve kimyasal değişimler arasındaki farklar neler olabilir?​

Fiziksel değişimde, maddenin görünümü değişse de öz aynı kalır. Bazı maddeler fiziksel olarak değiştikten sonra eski haline dönebilir. Kimyasal değişimde ise maddelerin çekirdeğini oluşturan atom ve moleküller dönüşüme uğrar.

Fiziksel ve kimyasal değişim nedir 9 sınıf?​

Fiziksel ve kimyasal değişim nedir 9 sınıf?
Fiziksel değişmeler sonucunda maddenin kimliği değişmez. KİMYASAL DEĞİŞMELER : Maddenin iç yapısında meydana gelen değişmelerdir. Kimyasal değişmeler sonucunda maddenin kimliği değişir ve yeni maddeler oluşur.

Asit yağmurlarına neden olan bazı kimyasal maddeler?​

Asit yağmurlarına karbonmonoksit, hidrokarbon, azot dioksit ve kükürt dioksit başta olmak üzere çeşitli gazlar neden olmaktadır. Asit yağmuru, atmosferde olan asidik kimyasalların çiğ, yağmur, sis, kar ve kuru parçacıklar halinde yeryüzüne düşmesi ile ortaya çıkmaktadır.

Süblimleşme ne denir?​

Süblimleşme, katı maddelerin ısıtılınca, ara bir hal olan sıvı hâle geçmeden doğrudan gaz hâle geçmesi. Süblimleşme endotermik faz değişimidir.

Süblimleşme kimyasal mi?​

Süblimleşme kimyasal mi?
Süblimleşme ısı alarak gerçekleşen bir olaydır. Süblimleşen maddelerin tanecikleri arasındaki çekim kuvveti zayıftır. Bu nedenle katı halden doğrudan gaz hale geçer. Süblimleşeme olayında maddenin yapısı değişmediği için fiziksel bir değişmedir.
 
Fiziksel değişim, madde içinde kimyasal bağların kırılmadan gerçekleşen değişimlerdir. Bu tür değişimler sonucunda maddenin yapısı değişmez, yalnızca fiziksel özellikleri (örneğin renk, şekil, büyüklük) değişebilir. Örnek olarak buzun erimesi, suyun kaynaması veya şeklinin değişmesi gibi durumlar fiziksel değişimlere örnektir. Bu tür değişimler sonucunda yeni maddeler oluşmaz, sadece madde fiziksel olarak farklı bir hal alır.

Kimyasal değişim ise maddenin yapısında atomların ve moleküllerin yeniden düzenlenmesi sonucunda gerçekleşir. Bu tür değişimler sonucunda maddenin kimyasal bileşimi değişir ve yeni maddeler oluşabilir. Örnek olarak bir metalin paslanması, odunun yanması veya yemek pişirme gibi durumlar kimyasal değişimlere örnektir.

Süblimleşme ise, katı maddelerin doğrudan katı halden gaz hale geçmesidir. Bu olay sırasında madde ara hal olan sıvı hale geçmeden doğrudan gaz haline dönüşür. Süblimleşme genellikle endotermik bir olaydır, yani ısı alır. Bu durumda, süblimleşme fiziksel bir değişimdir çünkü maddenin kimyasal yapısında değişiklik olmaksızın fiziksel bir hal değişimi gerçekleşir.

Sonuç olarak, fiziksel değişimlerde maddenin kimyasal bileşimi değişmezken, kimyasal değişimlerde maddenin kimyasal yapısı değişir ve yeni maddeler oluşabilir. Süblimleşme ise fiziksel bir değişim olarak kabul edilir çünkü maddenin kimyasal yapısında değişiklik olmaz.
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri