Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

EPDK 20 şirkete lisans verdi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan haberci
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
H

haberci

Misafir
EPDK 20 şirkete lisans verdi-1.webp

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), 20 şirkete lisans verirken 4 şirketin lisansını sonlandırma kararı aldı. EPDK'nin konuya ilişkin ilanı, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.
Buna göre, elektrik piyasasında 5 toplayıcılık lisansı, 6 üretim lisansı, 4 tedarik lisansı ve 1 dağıtıcı lisansı verildi. Aynı piyasada 2 şirketin şarj ağı işletmeci lisansı ve 2 şirketin üretim lisansı sonlandırıldı.
Petrol piyasasında ise 2 akaryakıt şirketine ihrakiye teslimi lisansı, 1 şirkete maden yağı lisansı ve 1 şirkete de depolama lisansı verildi.

Haberler | Güncel Haberler | Son Dakika Haberler

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (EPDK) yaptığı lisans verme ve sonlandırma kararlarıyla ilgili bilgileri içeren haberde, elektrik ve petrol piyasalarındaki gelişmeler paylaşılmış. EPDK'nin 20 şirkete lisans verirken 4 şirketin lisansını sonlandırma kararı aldığı belirtilmiş.

Elektrik piyasasında 5 toplayıcılık lisansı, 6 üretim lisansı, 4 tedarik lisansı ve 1 dağıtıcı lisansı verildiği vurgulanmış. Ayrıca aynı piyasada 2 şirketin şarj ağı işletmeci lisansı ve 2 şirketin üretim lisansının sonlandırıldığı ifade edilmiş. Petrol piyasasında ise 2 akaryakıt şirketine ihrakiye teslimi lisansı, 1 şirkete maden yağı lisansı ve 1 şirkete de depolama lisansı verildiği belirtilmiş.

Haberde önemli bir regülasyonun Resmi Gazete'de yayımlandığına da değinilmiş. EPDK'nin bu tür kararlarının sektördeki faaliyetleri ve rekabeti nasıl etkilediği konusunda daha detaylı bilgiler paylaşılabilir. Lisans verilen veya sonlandırılan şirketlerin isimleri ve bu kararların sektördeki genel eğilimlere etkisi gibi konular da incelenmeye değer detaylar olabilir.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri