Neler yeni

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

En çeşitli otomasyon laboratuvarı İTÜ'de

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan haberci
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
H

haberci

2019 yılında Türkiye'nin çoğaltma potansiyelini görebilen ve Türkiye'deki teknik eğitim kalitesini önemseyen Rockwell Automation, İTÜ'de Zorlama ve Hareket Denetim (Rockwell Automation) Laboratuvarını faaliyete geçirmişti

Rockwell Automation Laboratuvarının Türkiye'deki en büyük ve en detaylı laboratuvar olduğunu bildiren Akademisyen Yrd Doç Dr Ali Fuat Ergenç; Sanayinin en ileri teknolojileri ile işlem ve hareket kontrollerini gerçekleştirmek üzere PLC ve sürücü donanımları bu laboratuvarda bulunuyor Öğrencilerimiz Rockwell Automation doğru yalnızca reel iş hayatında görebilecekleri düzenekleri, eğitim süreçlerinde görme ve deneyimleme fırsatı yakalıyorlar Bu mühendislerin teknik yeterliliğinin sağlanması aşamasında atılmış en büyük adımdır Türkiye'nin en ayrıntılı otomasyon laboratuvarını İTÜ'ye kazandırdıkları için Rockwell Automation'a bir kere daha teşekkürlerimizi sunuyoruz,dedi

3 milli bir uluslararası eğitim Laboratuvar, projeler ve teorik çalışmaların yanı sıra bugüne kadar 3 milli, bir uluslararası eğitim zirvesine de ev sahipliği yaptı

Proje ve bitirme ödevlerinin hazırlanma aşamasında laboratuvarın 724 kullanıldığını bildiren Yrd Doç Dr Ali Fuat Ergenç; 2019 yılından bu yandan 400'ün üstünde öğrencimiz laboratuvarda eğitim gördü Delta robot, dönel makas, sarmaboşaltma, doğrusal motor, düşey tartma, krank mekanizması, 4 alan motor kontrolü, sürekli akışkan transmisyon sistemi, akıcı seviye kontrolü, sıcaklık kontrolü, sıvı kontrolü gibi işlem problemlerine ait deneyleri öğrencilerimizle birlikte gerçekleştirdik,dedi

Rockwell Automation olarak Türkiye'deki teknik yetkinliklerin artırılmasının kayda değer olduğunu vurgulayan Rockwell Automation Türkiye Ülke Direktörü Cenk Ceylan; Mühendislik fakültelerinde eğitim görebilen çoğu öğrencinin teknik yeterliliğe sahip olmadan mezun olduklarını biliyoruz Bu yeteneksizlik bizim yeni mezunları işe alım süreçlerimizi de olumsuz etkiliyordu Bugün baktığımızda, İTÜ'de hayata geçirdiğimiz bu proje zarfında, öğrencilerin teknik yeterlilik seviyelerini geliştirdiklerini bakmak Rockwell Automation olarak bizi mutlu ediyor Bu laboratuvarda eğitim alarak mezun olmuş ve meslek hayatına Rockwell Automation'da başlayan yeni mezun arkadaşlarımızın performansları ile ne değin içten bir yatırım yaptığımızı bir kez daha kanıtlamış oldukdedi

Bu yatırım sonucu sosyal sorumluluk kapsamında hayata geçirilen laboratuvarda öğrenciler, iş hayatına atılmadan teknik süreçleri öğrenme fırsatı yakalıyor

Önceki HaberVolkswagen TRoc İçin RLine Paketi Hazırlanmış! Sonraki HaberContinental'den Lastik Devrimi

Rockwell Automation'un 2019 yılında İTÜ'de faaliyete geçirdiği Zorlama ve Hareket Denetim Laboratuvarı, Türkiye'nin çoğaltma potansiyelini görebilen ve teknik eğitim kalitesini önemseyen bir yaklaşımı temsil ediyor. Laboratuvarın Türkiye'deki en büyük ve detaylı laboratuvar olduğu belirtilmiş ve Akademisyen Yrd. Doç. Dr. Ali Fuat Ergenç, burada PLC ve sürücü donanımları gibi sanayinin ileri teknolojileri ile işlem ve hareket kontrollerinin gerçekleştirildiğini vurgulamış.

Laboratuvarın öğrencilere reel iş hayatında karşılaşabilecekleri düzenekleri eğitim süreçlerinde görme ve deneyimleme fırsatı sunduğu belirtilmiş. Ayrıca laboratuvar sayesinde mühendislerin teknik yeterliliğinin sağlanması açısından önemli bir adım atıldığı ifade edilmiş.

Yrd. Doç. Dr. Ali Fuat Ergenç'in verdiği bilgilere göre, laboratuvarın 7/24 kullanıldığı ve 2019 yılından bu yana 400'ün üzerinde öğrencinin burada eğitim aldığı belirtilmiş. Ayrıca öğrencilerle birlikte Delta robot, dönel makas, sarmaboşaltma, doğrusal motor gibi deneyler gerçekleştirildiği ifade edilmiş.

Rockwell Automation Türkiye Ülke Direktörü Cenk Ceylan da Türkiye'deki teknik yetkinliklerin artırılmasının önemine vurgu yapmış. Mühendislik fakültelerinde eğitim gören öğrencilerin mezun olurken yeterli teknik donanıma sahip olmamalarının, işe alım süreçlerini olumsuz etkilediğini belirtmiş. İTÜ'deki laboratuvar projesinin öğrencilerin teknik yeterlilik seviyelerini geliştirdiğini görmekten mutluluk duyduklarını ifade etmiş.

Sonuç olarak, Rockwell Automation'un İTÜ'de hayata geçirdiği laboratuvar projesi, öğrencilere iş hayatına atılmadan teknik süreçleri öğrenme fırsatı sunarak teknik yeterliliklerini artırmayı hedeflemektedir. Bu tür yatırımların sosyal sorumluluk kapsamında önemli bir rol oynadığı ve gelecekteki mühendislerin yeteneklerini geliştirmeye katkı sağlayabileceği açıklanmıştır.

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

• Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

• Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri