M
Modoratör
Misafir
Durdurucu direk ne işe yarar?
Durdurucu Direkler: Enerji nakil hatlarının doğrusal olarak geçtiği yerlerde, iletkenlere gelen gerilme kuvveti durdurucu direkler ile sağlanır. Enerji nakil hatlarında, genellikle 7 taşıyıcı direkten sonra 1 durdurucu direk kullanılması uygundur.Bir elektrik direği kaç metredir?
Elektrik direği, demirden yapılan enerji hatlarındaki elektrik kablolarını taşıyan yapılara verilen addır. Boyları genellikle 18 ile 32 metre arasında değişir. Ağırlıkları 750 kilo ile 3,5 ton arasında değişir. Düz demir, civatalar yardımı ile iskelet halinde direk yapısına dönüştürülür.Nihayet direği ne demek?
Nihayet direği ne demek?Nihayet veya son direkleri şalt sahası giriş-çıkışlarında, trafo binasına giriş-çıkışlarda, hava hatlarının başında ve sonunda kullanılan direklerdir. Hava hatlarında kollara ayrılmalar dağıtımlar görülebilir. Bu durumlarda branşman direkleri kullanılır. Tevzi direklerin görevi tıpkı branşman direkler gibi dağıtımdır.
ENH direk ne demek?
ENH direk ne demek?ENH’de düz hattı durdurmak amacıyla kullanılan direklere denir. Taşıyıcı direk- lere bağlanan iletkenlerin gergin durmasını sağlar. Genellikle durdurucu direkler arsında 7 adet taşıyıcı direk bulunabilir.
Her iki elektrik direği arası kaç metre?
Bu konuda genel bir oran vermek gerekirse iki direk arasında direk yüksekliğinin 2,5-3 katı kadar mesafe bırakmak uygun olacaktır. Örneğin; 6 metre aydınlatma direğinin kullanıldığı projelerde direkler arasında 15-18 metre mesafe bırakılabilir.Direk ne için kullanılır?
İletim ve dağıtım hatlarında kullanılan ve iletken- leri birbirlerinden belirli uzaklıkta havada tutmaya yarayan ve hat boyunca uygun aralık ve yükseklikte yerleştirilen şebeke donanımına direk denir.Yüksek gerilim direkleri nedir?
Yüksek gerilim direkleri nedir?Yüksek gerilim elektrik enerjisinin üretildiği yerden tüketim merkezlerine ile- tilmesi için hava hatları kullanılır. İletim ve dağıtım hatlarında kullanılan ve iletken- leri birbirlerinden belirli uzaklıkta havada tutmaya yarayan ve hat boyunca uygun aralık ve yükseklikte yerleştirilen şebeke donanımına direk denir.
Direk tepe kuvveti nedir?
Direk tepe kuvveti nedir?4 – Direk tepe kuvveti, direğin tepesinden 25 cm aşağıya direk eksenine dik olarak uygulanan kuvvettir. Tepe kuvveti, direk üzerinde yazılı olan ve yukarıda belirtildiği gibi uygulandığında direğin emniyetle taşıması gereken kuvvettir.