Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Durdurucu direk ne ise yarar?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Modoratör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
M

Modoratör

Misafir

Durdurucu direk ne işe yarar?​

Durdurucu Direkler: Enerji nakil hatlarının doğrusal olarak geçtiği yerlerde, iletkenlere gelen gerilme kuvveti durdurucu direkler ile sağlanır. Enerji nakil hatlarında, genellikle 7 taşıyıcı direkten sonra 1 durdurucu direk kullanılması uygundur.

Bir elektrik direği kaç metredir?​

Elektrik direği, demirden yapılan enerji hatlarındaki elektrik kablolarını taşıyan yapılara verilen addır. Boyları genellikle 18 ile 32 metre arasında değişir. Ağırlıkları 750 kilo ile 3,5 ton arasında değişir. Düz demir, civatalar yardımı ile iskelet halinde direk yapısına dönüştürülür.

Nihayet direği ne demek?​

Nihayet direği ne demek?
Nihayet veya son direkleri şalt sahası giriş-çıkışlarında, trafo binasına giriş-çıkışlarda, hava hatlarının başında ve sonunda kullanılan direklerdir. Hava hatlarında kollara ayrılmalar dağıtımlar görülebilir. Bu durumlarda branşman direkleri kullanılır. Tevzi direklerin görevi tıpkı branşman direkler gibi dağıtımdır.

ENH direk ne demek?​

ENH direk ne demek?
ENH’de düz hattı durdurmak amacıyla kullanılan direklere denir. Taşıyıcı direk- lere bağlanan iletkenlerin gergin durmasını sağlar. Genellikle durdurucu direkler arsında 7 adet taşıyıcı direk bulunabilir.

Her iki elektrik direği arası kaç metre?​

Bu konuda genel bir oran vermek gerekirse iki direk arasında direk yüksekliğinin 2,5-3 katı kadar mesafe bırakmak uygun olacaktır. Örneğin; 6 metre aydınlatma direğinin kullanıldığı projelerde direkler arasında 15-18 metre mesafe bırakılabilir.

Direk ne için kullanılır?​

İletim ve dağıtım hatlarında kullanılan ve iletken- leri birbirlerinden belirli uzaklıkta havada tutmaya yarayan ve hat boyunca uygun aralık ve yükseklikte yerleştirilen şebeke donanımına direk denir.

Yüksek gerilim direkleri nedir?​

Yüksek gerilim direkleri nedir?
Yüksek gerilim elektrik enerjisinin üretildiği yerden tüketim merkezlerine ile- tilmesi için hava hatları kullanılır. İletim ve dağıtım hatlarında kullanılan ve iletken- leri birbirlerinden belirli uzaklıkta havada tutmaya yarayan ve hat boyunca uygun aralık ve yükseklikte yerleştirilen şebeke donanımına direk denir.

Direk tepe kuvveti nedir?​

Direk tepe kuvveti nedir?
4 – Direk tepe kuvveti, direğin tepesinden 25 cm aşağıya direk eksenine dik olarak uygulanan kuvvettir. Tepe kuvveti, direk üzerinde yazılı olan ve yukarıda belirtildiği gibi uygulandığında direğin emniyetle taşıması gereken kuvvettir.

Durdurucu direkler, enerji nakil hatlarının doğrusal olarak geçtiği yerlerde iletkenlere gelen gerilme kuvvetini sağlar. Genellikle 7 taşıyıcı direkten sonra 1 durdurucu direk kullanılması önerilir. Bu sayede enerji nakil hatlarının güvenliği ve dayanıklılığı artırılır.

Elektrik direği, enerji hatlarında kullanılan elektrik kablolarını taşıyan demirden yapılmış yapılar olarak tanımlanır. Boyları genellikle 18 ile 32 metre arasında değişirken ağırlıkları ise 750 kilo ile 3,5 ton arasında değişebilir. Direkler genellikle düz demir kullanılarak iskelet halinde yapılandırılır.

Nihayet direği veya son direği, şalt sahası giriş-çıkışlarında, trafo binasına giriş-çıkışlarda, hava hatlarının başında ve sonunda kullanılan direklerdir. Ayrıca hava hatlarında kollara ayrılmalar ve dağıtımlar olduğunda branşman direkleri kullanılır. Tevzi direkleri ise dağıtım işlemlerinde görev alır.

ENH, enerji nakil hatlarında düz hattı durdurmak amacıyla kullanılan direklerin genel adıdır. Bu direkler, taşıyıcı direklere bağlanan iletkenlerin gergin durmasını sağlar. Genellikle 7 adet taşıyıcı direk arasında 1 ENH direği kullanılır.

İki elektrik direği arası mesafe genellikle direk yüksekliğinin 2,5-3 katı kadar olacak şekilde belirlenir. Örneğin; 6 metre yüksekliğinde bir direk kullanıldığında, direkler arasındaki mesafe 15-18 metre olabilir.

Yüksek gerilim direkleri, elektrik enerjisinin üretildiği yerden tüketim merkezlerine iletilmesinde kullanılan direklerdir. İletim ve dağıtım hatlarında kullanılan yüksek gerilim direkleri, iletkenleri belirli uzaklıkta havada tutarak enerji iletimini sağlar.

Direk tepe kuvveti, bir direğin tepesinden 25 cm aşağıya direk eksenine dik olarak uygulanan kuvvettir. Bu kuvvet, direğin emniyetle taşıması gereken kuvveti temsil eder ve direğin sağlamlığını belirlemede önemli bir parametredir.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri