Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Dunyanin en buyuk su kutlesi nedir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Modoratör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
M

Modoratör

Misafir

Dünyanın en büyük su kütlesi nedir?​

Üzerinde yaşamakta olduğumuz dünya açısında bakıldığında, dünyanın en önemli su kaynakları okyanuslardır. Dünya yüzeyinin ’i sularla kaplıdır. Bu oranın da % 97 kadarı okyanus ve deniz sularından oluşur. Bakıldığında, okyanuslar dünyayı saran en büyük su kütleleri olarak karşımıza çıkmaktadır.

Dünyanın en büyük su kütlesi hangi Okyanustadır?​

Dünyanın en büyük su kütlesi hangi Okyanustadır?
Pasifik Okyanusu ya da diğer bir adıyla Büyük Okyanus, dünyadaki 5 okyanusun en büyüğüdür. Pasifik Okyanusu’nu büyüklük anlamında Atlantik Okyanusu, Hint Okyanusu, Güney Okyanusu ve Arktik Okyanusu izler.

Dünyada yer alan en büyük su kütlesine ne denir?​

Dünyada yer alan en büyük su kütlesine ne denir?
Dünya üzerindeki kıtalar arasında kalan büyük su kütlelerine ise Okyanus adı verilir. Kıtaların etrafını okyanuslar çevrelemektedir. Dünya üzerinde üç büyük okyanus bulunur. Bu okyanuslar ise; Büyük Okyanus, Hint Okyanusu ve Atlas Okyanusu olarak adlandırılmaktadır.

Büyük tuzlu su kütlesine ne ad verilir?​

Genel olarak birkaç ayrı okyanus olarak tanımlansa da, küresel, birbirine bağlı tuzlu su kütlesine bazen Dünya Okyanusu veya küresel okyanus denir.

Mariana Çukuru hangi okyanusta?​

Mariana Çukuru hangi okyanusta?
Mariana Çukuru (Challenger Çukuru), Dünya üzerinde bilinen en derin noktadır. Büyük Okyanus’ta, Guam Adası’nın güney batısında, Japonya ve Endonezya arasında, iki ülkeye de aşağı yukarı eşit uzaklıkta yer alır. Yapılan son ölçümlere göre en derin noktası yaklaşık 10.994 metredir.

Kıtalar arasındaki büyük su kütlelerine ne?​

Kıtalar arasındaki büyük su kütlelerine ne?

Dünya üzerindeki Büyüksu parçalarına ne denir?​

Kıta, diğer ismiyle anakara, yeryüzünü oluşturan büyük kara parçalarına denir.

Yer Kabugu uzerindeki buyuk su Kutlelerine ne ad verilir?​

Yer Kabugu uzerindeki buyuk su Kutlelerine ne ad verilir?
Dünya üzerinde 7 kıta bulunur. Bu kıtalar Asya, Avrupa, Güney Amerika, Kuzey Amerika, Afrika, Antarktika, Okyanusya (Avustralya) olarak yer almaktadır. Dünya üzerindeki kıtalar arasında kalan büyük su kütlelerine ise Okyanus adı verilir.

Yer kabuğunun çukur bölümlerini dolduran birbiriyle bağlantılı olan su kaynaklarına ne ad verilir?​

Yer kabuğunun çukur bölümlerini dolduran birbiriyle bağlantılı olan su kaynaklarına ne ad verilir?
Okyanus ve denizler, yeryüzünün çukur kesimlerini dolduran birbirleriyle ilişkili su kütleleridir.
 
Dünyanın en büyük su kütlesi, üzerinde yaşadığımız gezegenin yüzeyindeki en önemli su kaynağı olan okyanuslardır. Dünya yüzeyinin yaklaşık %71'i suyla kaplıdır ve bu suyun %97'si okyanus ve denizlerden oluşur. Okyanuslar dünyayı saran ve en büyük su kütleleridir.

En büyük su kütlesi olan Pasifik Okyanusu, dünyadaki 5 okyanus arasında en geniş olanıdır. Atlantik Okyanusu, Hint Okyanusu, Güney Okyanusu ve Arktik Okyanus, Pasifik Okyanusu'ndan daha küçüktür.

Dünyadaki en büyük su kütlelerine "okyanus" adı verilir. Yeryüzündeki kıtalar arasında yer alan büyük su kütlesine de genellikle okyanus denir. Dünya üzerinde üç büyük okyanus bulunmaktadır: Büyük Okyanus, Hint Okyanusu ve Atlas Okyanusu.

Mariana Çukuru ya da Challenger Çukuru, Dünya'daki en derin nokta olarak bilinmektedir. Bu çukur, Büyük Okyanus'ta, Guam Adası'nın güneybatısında, Japonya ve Endonezya arasında yer almaktadır. Mariana Çukuru'nun en derin noktası yaklaşık 10.994 metredir.

Yeryüzündeki kıtalar arasındaki büyük su kütlelerine genellikle "okyanus" denir. Kıtaları çevreleyen ve onları birbirinden ayıran su kütlesine bu şekilde isimlendirilir.

Kıta, yeryüzünü oluşturan büyük kara parçalarına denir. Dünya üzerinde 7 kıta bulunmaktadır: Asya, Avrupa, Güney Amerika, Kuzey Amerika, Afrika, Antarktika ve Okyanusya (Avustralya).

Dünya üzerindeki büyük su kütlelerini dolduran ve birbirleriyle bağlantılı olan su kaynaklarına genellikle okyanuslar ve denizler adı verilir. Bu su kütleleri, yeryüzünün çukur bölgelerini kaplar ve yer kabuğu üzerindeki önemli su kaynakları arasında yer alırlar.
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri