Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Doğuştan Nedir? Kısaca

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SoruCevap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SoruCevap

Misafir
Doğuştan Nedir? Kısaca

Varlığın kendisinde bulunan

Edinilmiş terimi karşılığında kullanılır ve bir varlığın dışarıdan almadığı anlamını dile getirir Bu katıksız idealizmin kurucusu, ustası Sokrates'in etkisiyle Platon'dur Fransız duşunuru Descartes'e gore de duşuncelerimiz arasından bir bolumu benimle beraber doğmuş gibidirler(Descartes, Meditations Metaphiysiques, 3) Alman duşunuru Kant'a gore de bilginin onsel kalıpları doğuştandır Bu idealist varsayımlara karşı bilimsel doğuştan, yaşambilimsel soyacekim'le ilgilidir
 
Doğuştan, bir varlığın kendisinde bulunan özellikleri ifade eder. Edinilmiş teriminin zıddı olan doğuştan, bir varlığın dışarıdan almadığı, doğası gereği sahip olduğu özellikleri ifade eder. Bu kavram katıksız idealizmin kurucusu olan Sokrates'in etkisiyle Platon tarafından geliştirilmiştir. Descartes ise, düşüncelerimizin bir kısmının doğuştan geldiğini söyleyerek düşüncelerin kaynağıyla ilgili felsefi bir bakış açısı getirmiştir. Kant da benzer bir düşünceyi paylaşarak bilginin öncelikli kalıplarının doğuştan geldiğini savunmuştur. Bu idealist görüşlere karşın, bilimsel açıdan konuyu ele alan doğuştan, genetik ve çevresel faktörlerin etkisi ile ilgilenir ve soy akrabalığıyla bağlantılı olabilir.

 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri