Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Diyabetik ayak hangi durumda kesilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Modoratör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
M

Modoratör

Misafir

Diyabetik ayak hangi durumda kesilir?​

Şeker hastalığına bağlı yara ve enfeksiyon oluştuğunda hastaların sinde tanı anında bacağın kesilmesi gerekmektedir. Yara önemlidir çünkü bacağı kesilen şeker hastalarının inde başlangıçta ayakta yara oluşmaktadır. Dünyada tüm bacak kesilmesi işlemlerinin u i şeker hastalarında yapılmaktadır.

Kristal toz şeker nedir?​

Kristalize şekerin şeker kamışından (sakkaroz) elde edilen bir şeker türüdür, hammaddesi toz şekerdir fakat kristallerinin türü toz şekerden farklıdır. Örneğin küp şeker yanmadıkça bir küp şekerdir ama yandığında özellikleri değişir. Başka bir örneğimiz buz ve sudur.

Diyabetik ayak kesilmezse ne olur?​

Diyabetik ayak kesilmezse ne olur?
Eğer diyabet hastalarında kan glukoz düzeyi uzun süre yüksek kalır ve düşürülmezse kılcal damarlar ve sinirler bozulmaya başlar. Bunun sonucunda vücudun en çok yük binen bölümü yani ayakların hissetmesi azalır ve yaralar oluşmaya başlar.

Şeker hastalığı çekinik gen mi?​

Şeker hastalığı çekinik gen mi?
Şeker Hastalığı Genetik Midir? Şeker yani diyabet hastalığının gelişiminde, bireyin yaşam tarzı ve alışkanlıkları en büyük etken olsa da genetik faktör etkisinin olmadığı söylenemez. Yapılan çeşitli araştırmalar sonucunda, bazı genlerin diyabet riski taşıdığı ortaya çıkmıştır.

Hangi hastalıkta ayak kesilir?​

Vücudun tüm sistemlerini etkileyen diyabetin en ciddi sonuçlarından biri de ayaklarda oluşan ve iyileşmeyen yaralar. Zamanında tedavi edilmeyip kontrol altına alınmayan diyabetik ayak yaraları ayağın ve bacağın kesilmesine neden olabiliyor.

Şeker hastalığında parmak neden kesilir?​

Kan şekerinin uzun süreli yüksek olması sinirlere zarar verebilir. Sinirlerin ağrı ve diğer duyuları iletmesini engeller ve his kaybı görülebilir. Öyle ki, hastalar ayaklarındaki küçük sıyrık ve yaralı fark etmezler.

Kristal şeker neden yapılır?​

Kristal şeker neden yapılır?
Kristal şekerin, yenilebilir kamış melası ile kaplanmasından elde edilir. Küp şeker, toz şekeri oluşturan şeker kristallerinin sıkıştırılarak bir araya getirilmesiyle yapılır.

Kristal şeker nasıl yapılır?​

Kristal şeker nasıl yapılır?
- 1- Beherin içine 1 bardak su ve 3 bardak şeker boşaltalım ve karışımı ısıtalım.
- 3- Tabağa bir miktar şeker koyalım.
- 4- Soğuyan şekerli su karışımını diğer behere aktaralım ve içine 5-6 damla gıda boyası damlatalım.
- 5- Şekere buladığımız tahta çubuğu yavaşça beherin içine daldırarak mandalla sabitleyelim.

Şeker yarası nasıl olur?​

Şeker hastalarında yalnızca sinir bozulmaları olmaz. Aynı zamanda kontrolsüz şeker düzeyi büyük ve küçük damarları da bozar. Bu hastalarda iyi kanlanamayan, iyi beslenemeyen parmak uçlarında yaralar açılır. Bu yaralar beslenme bozukluğu da olduğu için iyileşemez ve mikroplarla kolayca infekte olur.

Diyabetik ayak yarası nasıl başlar?​

Kuru ayaklarda daha sık olarak topuk çatlaması gelişir. Gelişen bu çatlaklardan giren mikroplar, kan akımı bozulmuş ayaklarda daha kolay ve daha ciddi enfeksiyonlar oluştururlar. Böylece diyabetik ayak enfeksiyonları başlar. Ayrıca ayakta oluşan terleme de yara gelişimine yatkınlık oluşturur.

Şeker hastalığı anneden mi babadan mı?​

Şeker hastalığı anneden mi babadan mı?
Şeker hastalığının, bilinenin aksine ırsi olmadığını vurgulayan Karatay, “Şeker hastalığı, asla genetik değildir. Bunu artık herkesin bilmesi gerekir. Şeker hastalığı, aşırı düzeyde şeker tüketiminin sonucudur. Aileseldir ama ailesel olması, genetik olduğunu göstermiyor.

Şeker hastalığı hangi gen ile taşınır?​

Şeker hastalığı hangi gen ile taşınır?
Şeker hastalığının birçok farklı etkisi bulunmaktadır. Genetik olarak gelen kodlar sizi direkt olarak şeker hastası yapmaz. Ancak aile bireylerinde görülen şeker hastalıkları, şeker hastalığına yakalanma riskinizi yükseltecektir. Yani şeker hastalığı babadan oğula geçer mi, diye sorarsanız bunun net bir cevabı yoktur.
 
Merhaba! Diyabetik ayak durumunda ayakların kesilmesi gerekebileceği oldukça önemli bir konudur. Diyabetik ayak sendromu, şeker hastalığının ilerlemiş bir komplikasyonu olup genellikle yüksek kan şekeri seviyeleri nedeniyle sinir ve damar hasarının oluştuğu durumlarda gelişir. Peki, diyabetik ayak hangi durumlarda kesilir?

Diyabetik ayak kesilmesi gerekebilecek durumlar şunlardır:
1. Yüksek kan şekeri seviyelerine bağlı olarak gelişen ciddi enfeksiyonlar: Yüksek kan şekeri, vücudun bağışıklık sistemini zayıflatarak enfeksiyon riskini artırabilir. Bu enfeksiyonlar yaraları kötüleştirebilir ve tedavi edilmediği takdirde kesilme gerekebilir.
2. Gangren: Kan dolaşımının bozulması sonucu doku ölümü olan gangren, ayak kesilmesine neden olabilecek ciddi bir durumdur.
3. İlerlemiş yara veya nekroz: Diyabetik ayak yaralarının iyileşmemesi durumunda doku nekrozu (doku ölümü) gelişebilir ve kesilme gerekebilir.

Önlemler alınarak diyabetik ayak durumunun ilerlemesi engellenebilir. Düzenli olarak ayak bakımı yapılması, uygun ayakkabıların tercih edilmesi, kan şekeri düzeylerinin kontrol altında tutulması gibi önlemler alınabilir. Bu nedenle diyabetik ayak sorunlarıyla karşılaşan hastaların düzenli sağlık kontrollerini yaptırmaları ve uzman tavsiyelerini takip etmeleri önemlidir.
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri