M
Modoratör
Misafir
Dış denetimi nedir?
Dış denetim; denetlenen kuruluşun kendisi ile herhangi bir organik ilişkisi olmayan, hiyerarşisi dışındaki kişi ya da kuruluşlarca yapılan denetimdir. Sayıştay kamu kurumları üzerinde, bağımsız denetçiler de işletmeler üzerinde ilgili mevzuatları uyarınca dış denetim gerçekleştirmektedirler.Denetim kavramı nedir?
Denetim kavramı nedir?Denetim: İktisadi faaliyet ve olaylarla ilgili iddiaların önceden saptanmış ölçütlere uygunluk derecesini araştırmak ve sonuçları ilgi duyanlara bildirmek amacıyla tarafsızca kanıt toplayan ve bu kanıtları değerleyen sistematik bir süreçtir.
Denetim nedir ve niçin gereklidir?
Denetimin temel amacı, var olanı ortaya koyup olması gerekenle karşılaştırmaktır. Bu niteliğiyle denetim, standartlara ve yasalara uygunluk arayışı olarak tanımlanabilir. Klasik yaklaşımlarda denetimin birincil işlevi, hata ve yolsuzlukların önlenmesi olarak değerlendirilir.Dış denetimin amacı nedir?
Dış denetimin amacı nedir?Sayıştay tarafından yapılacak harcama sonrası dış denetimin amacı, genel yönetim kapsamındaki kamu idarelerinin hesap verme sorumluluğu çerçevesinde, yönetimin mali faaliyet, karar ve işlemlerinin; kanunlara, kurumsal amaç, hedef ve planlara uygunluk yönünden incelenmesi ve sonuçlarının Türkiye Büyük Millet Meclisi ( …
Sayıştay, bağımsız dış kamu denetim birimi niteliğiyle, uluslar arası standartlara göre bir yüksek denetim kurumudur. Dış denetim sırasında, kamu idarelerinin iç denetçileri tarafından düzenlenen raporlar, talep edilmesi halinde Sayıştay denetçilerinin bilgisine sunulur.
Denetim neden önemli?
Denetim neden önemli?Yönetim sürecinin en önemli işlevlerinden biri olan denetim, hizmetlerin doğru ve eksiksiz yürütülmesinde ve ürünlerin kusursuz üretilmesinde vazgeçilmez bir yere sahiptir. Çünkü kurumların amaçlarının gerçekleştirilmesi ve hedeflerine ulaştırılması denetim sayesinde sağlanır.