M
Modoratör
Misafir
Depo ve depolama nedir?
Depolama; belirli nokta/noktalardan gelen ürünlerin/yüklerin teslim alınıp, belirli bir süre korunup, belirli nokta/noktalara gönderilmek üzere hazırlanmasıdır. Depolama süresinin uzun olduğu yerlere depo denirken, süre kısaldıkça bu yerlere Dağıtım Merkezi (DC), daha da kısaldıkça aktarma merkezi denir.Özmal depo nedir?
1. Özel (Özmal) Depolar (Private Warehouses): Özel depolar, ürüne sahip olan firma tarafından işletilen depolardır. Bu depoların mülkiyeti kişi veya kuruma ait olup; arazi, bina ve ekipman yatırımları depo sahibi tarafından karşılanır.Depo yerleşimi nedir?
Depo yerleşimi nedir?Depo yerleşim planı, depoda bulunan ürünlerin hareket özelliklerine uygun bir yerleşim düzeninin tasarlanmasının yapılmasıdır. Örneğin depoların yer avantajı kazanmak için çok katlı planlanması depolama kapasitesini arttırırken, ürünlerin hareket süresinin uzatmaktadır.
Depo yönetimi unsurları nelerdir?
Depo yönetimi faaliyetleri temelde planlama, teslim alma, adresleme, yerleştirme, sayım, stok takibi, hazırlama, paketleme, gönderme ve iade süreç yönetimi gibi işlemlerden oluşmaktadır.Depo teknolojileri nelerdir?
Depo Yönetimi Teknolojisi- Depo Yönetim Sistemi – WMS.
- Malzeme Akış Kontrol Sistemleri – MFS.
- Portal Uygulamaları
- Otomatik Yükleme ve Boşaltma Sistemleri (ASRS)
- Askılı Ürünler için Otomasyon Sistemleri.
- Dikey Asansör Sistemleri.
- Işıklı Sipariş Toplama Sistemleri.
- Otomatik Ayrıştırma Sistemleri.
Genel saklama depoları nedir?
Genel saklama depoları nedir?Genel saklama depoları, aldıkları eşyaları değerine, özellikleri ve işgal ettiği alana göre belirli bir süre için saklanması karşılığında ücret alınan depolardır.
Depo Türleri Nelerdir Lojistik?
Depo çeşitlerini 3 ana başlıkta toplamak mümkündür. Depo çeşitleri, ürünün hava ile temasına bağlı olarak değişkenlik gösterir. Açık hava depoları, kapalı hava depoları ve soğuk hava depoları olmak üzere 3 çeşit depolama alanı vardır.Depo yönetimi nasıl olmalı?
Yeni başlayanlar için depo yönetimi ipuçları- Sipariş ettiğiniz ve teslim aldığınız ürün adetlerinin kontrollerini yapın.
- Ürün kodu ve barkod sistemi kullanın.
- Raflarınızı düzenleyin.
- Ürün isimlerinizi açık ve net bir şekilde ayarlayın.
- Sattığınız ürünlerin kaydını tutun.
- Stok kayıtlarınızı haftalık olarak kontrol edin.
Depo yönetimi nedir kısaca?
Depo yönetimi nedir kısaca?Depo yönetimi, depo ve sevkiyat sistemini etkin ve verimli bir biçimde işletebilme sanatıdır. Depolar ve malzeme taşıma sistemleri, mal akışında temel unsurlar olup gönderen ile alıcı arasındaki bağlantıyı tesis ve organize ederler.