Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Denetim plani neyi kapsar?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Modoratör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
M

Modoratör

Misafir

Denetim planı neyi kapsar?​

Denetim sözleşmesinin düzenlenmesi ve böylelikle denetimin kapsamının karşılıklı olarak ortaya konmasından sonra denetçi tarafından yapılması gereken ilk şey, denetim çalışmalarına ilişkin bir plan hazırlamaktır. denetim planı denetçilerin faaliyetleri ne şekilde yürütecekleri konusundaki davranış düzenini ifade eder.

Denetim hangi başlıklar altında yapılır?​

Denetim kanıtları türlerine göre fiziki, sözlü, belgeye dayanan ve analitik olmak üzere dört başlık altında gruplandırılabilir: Fiziki Kanıtlar: Genellikle kişilerin ve olayların gözlemlenmesi ya da varlıkların incelenmesi yoluyla elde edilmektedir.
Bağımsız denetim nedir SPK?​
Bağımsız denetim, bir işletmenin finansal tablolarında sunulmuş olan bilgilerin doğru, dürüst, genel kabul görmüş muhasebe ilkeleri ile yasal düzenlemelere uygun olup olmadığını hakkında bir kanaate ulaşmak amacıyla, bir işletmenin iç kontrol sistemi ve muhasebe kayıtlarının eleştirel biçimde bağımsız denetçi …

Denetim stratejisi ne demek?​

Denetim stratejisi ne demek?
Stratejik Denetimin İçeriği Stratejik yönetim sürecinde değerlendirme, geriye yönelik hukuka uygunluk denetimi şeklinde değil; stratejik amaç ve hedefleri başarım (performans) dü- zeyinin ölçülmesi şeklinde gerçekleştirilir.

Denetim planı hazırlanırken nelere dikkat edilir?​

Denetim planı hazırlanırken nelere dikkat edilir?
İç Denetimde Dikkat Edilecek Hususlar?
- Doküman ve kayıt yeterliliği öncelikli olarak kontrol edilmelidir.
- Denetimin her safhasında not tutulmalıdır.
- Denetim esnasında soru listesi, kesin belirleyici olmamalıdır.
- Denetim kapsamı dışına çıkılmaması için azami gayret gösterilmelidir.

Denetim niçin yapılır?​

Denetimin temel amacı, var olanı ortaya koyup olması gerekenle karşılaştırmaktır. Bu niteliğiyle denetim, standartlara ve yasalara uygunluk arayışı olarak tanımlanabilir. Klasik yaklaşımlarda denetimin birincil işlevi, hata ve yolsuzlukların önlenmesi olarak değerlendirilir.

Denetim nedir neden yapılır?​

Denetim, işletmelerdeki ekonomik faaliyet ve olayların önceden belirlenen kriterlere uygunluğunun araştırılarak raporlanması anlamına geliyor. Denetim Nedir, Nasıl Yapılır? İşletmelerdeki ekonomik faaliyetler ve olaylara ilişkin açıklanan bilgiler önceden belirlenen kriterlere uyuyor mu diye araştırılır.
Denetim elemanı nedir?​
Denetim Uzmanı Ne Demek? Denetim, bir kuruluşun mali kayıtlarının ve şirket tarafından gerçekleştirilen finansal işlemlerin gerçeği yansıtacak şekilde belgelendiğinin kontrol edildiği bir süreçtir. Denetim uzmanı ise, belirtilen görevler kapsamında firma denetimini gerçekleştirmekle sorumludur.

Özel bağımsız denetim nedir?​

Özel bağımsız denetim nedir?
Bağımsız denetim, bir işletmenin yıllık finansal tablo ve diğer finansal verilerinin, tablo ve bilgiler için belirlenmiş kriterlere uygunluğunu ve doğruluğunu sağlayabilecek yeterli ve uygun bağımsız denetim kanıtlarının elde edilmesi amacıyla uygulanır.

Sermaye değişikliği ve bağımsız denetçi gibi konular şirketin hangi kurulunda karara bağlanır?​

Sermaye değişikliği ve bağımsız denetçi gibi konular şirketin hangi kurulunda karara bağlanır?
Bakanlar Kurulu, TTK’nın yürürlüğe girmesini müteakip, Bağımsız Denetime Tabi Olacak Şirketlerin Belirlenmesine Dair Karar’ı (“Karar”) çıkartmıştır[2].

Denetim Türleri Nelerdir?​

Denetim türleri; finansal tablo denetimi, uygunluk denetimi ve faaliyet denetimi olmak üzere üçe ayrılmaktadır.

Denetim süreci nedir?​

Denetim süreci dört temel safhadan meydana gelmektedir: Müşteri seçimi ve denetim teklifinin kabul edilmesi. Denetimin planlanması Denetim sonuçlarının raporlanması
 
Denetim planı, denetim çalışmalarının nasıl yürütüleceğini belirlemek için denetçi tarafından hazırlanan bir planı ifade eder. Denetim planının hazırlanması sürecinde dikkat edilmesi gereken faktörler şunlardır:

1. **Doküman ve Kayıt Yeterliliği:** Denetim planı hazırlanırken, işletmenin doküman ve kayıtlarının yeterliliği öncelikli olarak kontrol edilmelidir. Bu, denetimin etkin bir şekilde gerçekleştirilmesi için önemlidir.

2. **Not Tutma:** Denetimin her aşamasında not tutulmalıdır. Bu notlar, denetim sürecinde meydana gelen herhangi bir önemli bilgi veya aksiyonun belgelenmesine yardımcı olacaktır.

3. **Soru Listesi:** Denetim esnasında kullanılan soru listesi kesin belirleyici olmamalıdır. Denetçiler, esneklik göstererek denetim sırasında önemli konuları tartışabilir ve derinlemesine inceleyebilirler.

4. **Denetim Kapsamı:** Denetim planı hazırlanırken, denetim kapsamının belirlenmesi ve bu kapsamın dışına çıkılmaması için azami dikkat ve gayret gösterilmelidir. Denetim planının belirlenmesi, denetimin etkinliği ve doğruluğu açısından kritiktir.

Denetim, işletmelerdeki ekonomik faaliyetlerin ve olayların belirlenmiş kriterlere uygunluğunun araştırılması ve raporlanması amacıyla yapılır. Denetimin temel amacı, mevcut durumu ortaya çıkarıp, mevcut olması gereken durumla karşılaştırmaktır. Bu sayede standartlara ve yasalara uygunluğun sağlanması ve hata-yolsuzlukların önlenmesi hedeflenir.

Denetim süreci genellikle müşteri seçimi ve teklif kabulü, denetimin planlanması ve yürütülmesi, denetim sonuçlarının raporlanması aşamalarından oluşur. Bu süreç, işletmelerin finansal durumlarının doğruluğunu ve uygunluğunu sağlamak için önemlidir.

Denetim türleri genellikle finansal tablo denetimi, uygunluk denetimi ve faaliyet denetimi olmak üzere üçe ayrılır. Her bir denetim türü farklı alanlara odaklanarak işletmelerin farklı yönlerini incelemeyi sağlar.
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri