S
SoruCevap
Çökertme Kebabı Tanımı İçin Malzemeler
5 adet orta uzunluk patates
1 kilo et (dana)
Yarım yemek kaşığı salça
Yoğurt
Kekik
Karabiber
Pulbiber
Tuz
Çökertme Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Etleri ince ince doğrayın.
Ocağa alıp suyunu çekene kadar ocağın altı açık olsun,suyunu çektikten sonra kısık ateşte kalsın (baharatları suyu çekmeye yakın iken ekleyin).
Patatesleri soyup ince ince dilimleyin.
Kızgın yağda güzelce kızartın.
Alt katmana patates üzerine yoğurt onun üzerine et ve en üste salça (salça kavrulunca yarım bardak su ekleyip sulandırın).Afiyet olsun
Çökertme Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
5 adet orta uzunluk patates
1 kilo et (dana)
Yarım yemek kaşığı salça
Yoğurt
Kekik
Karabiber
Pulbiber
Tuz
Çökertme Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Etleri ince ince doğrayın.
Ocağa alıp suyunu çekene kadar ocağın altı açık olsun,suyunu çektikten sonra kısık ateşte kalsın (baharatları suyu çekmeye yakın iken ekleyin).
Patatesleri soyup ince ince dilimleyin.
Kızgın yağda güzelce kızartın.
Alt katmana patates üzerine yoğurt onun üzerine et ve en üste salça (salça kavrulunca yarım bardak su ekleyip sulandırın).Afiyet olsun
Çökertme Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı